Az univerzum mekkora méretűre volt összezsugorodva az ősrobbanás előtt?
Figyelt kérdés
2018. máj. 6. 21:40
3/41 anonim válasza:
Elvileg akkora volt, mint egy strucctojás.
Nem gyenge energiatartalma lehetett.
4/41 anonim válasza:
"Nincs fizikailag igazán jó modellünk a világegyetem első 10−33 másodpercére, az azelőtti időre, amelyre a nagy egyesítés elmélete egy fázisátmenetet jósol. Az „első pillanatra” Einstein gravitációelmélete gravitációs szingularitást jósol. A paradoxon feloldásához a kvantumgravitáció még nem létező elmélete szükséges. A világegyetem történetének e korai szakaszának fizikai leírása egyike a fizika megoldatlan problémáinak."
Wiki
5/41 anonim válasza:
Előtte ugye nem létezett a világegyetem. Az ősrobbanás pillanatában extrém kicsi volt, de ez egy bizonytalan dolog, annyira extrém helyzet volt, nincs kapaszkodójuk a tudósoknak, legjobb tudomásom szerint.
6/41 A kérdező kommentje:
Meg ugyebár a "kicsi" szó is relatív. Mert mihez volt kicsi? Amikor még nem is olt tér meg idő.
2018. máj. 6. 23:12
7/41 anonim válasza:
Bammeg attól még lehetett strucctojás méretű.
8/41 anonim válasza:
De ez amúgy is egy hülye kérdés.
Erre miből lehetne vissza következtetni ?
Több csillió éve volt.Ez kb olyan,hogy hol van a világűr vége.
Vagy hogy milyen a vége.
Erre nincs válasz.
10/41 anonim válasza:
Ide a rejtély RT-t kell hívni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!