Módszerek kidolgozása arra, hogy a föld laposnak tűnjön?
kíváncsi vagyok vizuálisan/optikailag hogyan lehetne teljesen lapossá tenni a földet pl egy falu számára.
úgy értem annyira, hogy az ő pozíciójukból semmilyen eszközzel ne legyen megállapítható a föld görbülete, hogy síknak hasson
pl egy hajlított tükör a település köré ami arányosan pont annyira türi meg a "tér szerkezetét" hogy ellensúlyozza az a minimális ívet ami az ottani legmagasabb ház tetejéről látszódna ha a távolba néznek egy távcsővel vagy valamilyen mérő eszközzel
vagy akár kiszámítani ténylegesen mennyi földek kellene oda hordani a falu köré, hogy az síkba kerüljön egy körön belül aminek a széléig ellátnak
van valakinek más hasonló ötlete?:D
és igen tudom hülyeség az egész de szeretek értelmetlen kérdéseken "logikusan" gondolkodni
A mai laposföld-hívők ijesztő mennyiségét látva nem kell ehhez nagy extra.
Kis területen, korlátoltan (földrajzilag és szellemileg) tartott nép ki fogja magának találni ezt a sületlenséget.
Hát még ha körbe vannak véve horizontot kitakaró dombokkal.
Csak felmászni nem szabad engedni őket.
A hívők szerint a lapos Föld mozdulatlan is, így a Coriolis-erőt is ki kell iktatni.
Ehhez vagy az Egyenlítőre kell építeni a falut, vagy egy tárcsára, ami a falu szélességi fokának megfelelő Coriolis-erőt pont kioltó sebességgel és irányba forog. Persze ez az égitestek helyzetét befolyásolná megkérdőjelezhető módon, ezért az égboltot szimulálni kell egy burával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!