Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Módszerek kidolgozása arra,...

MuSky kérdése:

Módszerek kidolgozása arra, hogy a föld laposnak tűnjön?

Figyelt kérdés

kíváncsi vagyok vizuálisan/optikailag hogyan lehetne teljesen lapossá tenni a földet pl egy falu számára.

úgy értem annyira, hogy az ő pozíciójukból semmilyen eszközzel ne legyen megállapítható a föld görbülete, hogy síknak hasson

pl egy hajlított tükör a település köré ami arányosan pont annyira türi meg a "tér szerkezetét" hogy ellensúlyozza az a minimális ívet ami az ottani legmagasabb ház tetejéről látszódna ha a távolba néznek egy távcsővel vagy valamilyen mérő eszközzel

vagy akár kiszámítani ténylegesen mennyi földek kellene oda hordani a falu köré, hogy az síkba kerüljön egy körön belül aminek a széléig ellátnak

van valakinek más hasonló ötlete?:D

és igen tudom hülyeség az egész de szeretek értelmetlen kérdéseken "logikusan" gondolkodni

2018. ápr. 15. 07:14
1 2
 11/13 Wadmalac ***** válasza:

A mai laposföld-hívők ijesztő mennyiségét látva nem kell ehhez nagy extra.

Kis területen, korlátoltan (földrajzilag és szellemileg) tartott nép ki fogja magának találni ezt a sületlenséget.

Hát még ha körbe vannak véve horizontot kitakaró dombokkal.

Csak felmászni nem szabad engedni őket.

2018. ápr. 16. 10:40
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

A hívők szerint a lapos Föld mozdulatlan is, így a Coriolis-erőt is ki kell iktatni.

Ehhez vagy az Egyenlítőre kell építeni a falut, vagy egy tárcsára, ami a falu szélességi fokának megfelelő Coriolis-erőt pont kioltó sebességgel és irányba forog. Persze ez az égitestek helyzetét befolyásolná megkérdőjelezhető módon, ezért az égboltot szimulálni kell egy burával.

2018. ápr. 16. 16:34
 13/13 A kérdező kommentje:
az utolsó válasz tökéletes volt, pont ilyen elrugaszkodott/kreatív de tudományosan azért megalapozott ötletekre gondoltam
2018. ápr. 17. 01:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!