Módszerek kidolgozása arra, hogy a föld laposnak tűnjön?
kíváncsi vagyok vizuálisan/optikailag hogyan lehetne teljesen lapossá tenni a földet pl egy falu számára.
úgy értem annyira, hogy az ő pozíciójukból semmilyen eszközzel ne legyen megállapítható a föld görbülete, hogy síknak hasson
pl egy hajlított tükör a település köré ami arányosan pont annyira türi meg a "tér szerkezetét" hogy ellensúlyozza az a minimális ívet ami az ottani legmagasabb ház tetejéről látszódna ha a távolba néznek egy távcsővel vagy valamilyen mérő eszközzel
vagy akár kiszámítani ténylegesen mennyi földek kellene oda hordani a falu köré, hogy az síkba kerüljön egy körön belül aminek a széléig ellátnak
van valakinek más hasonló ötlete?:D
és igen tudom hülyeség az egész de szeretek értelmetlen kérdéseken "logikusan" gondolkodni
nem mert ha pl az egyenlítőnél vizsgáljuk akkor 1km-enként olyan 0,0785 méter lehet az eltérés
na már most ha pl 10- sugarú körben akarom lapossá tenni akkor + 0,7 méter kell
viszont egy a 0.7 méternyi eltérés valószínű csak nagyon modern technológiával megállapítható a helyszínről
szóval kicsit átfogalmazom a koncepciót, nem a távcső szerű kezdetlegesebb vizsgálatokat akarom átverni hanem mindenfélét
vagyis az a kérdés, hogyan lehetne az elvben tökéletes méréseket is vagy átverni, vagy tényleg létrehozni olyan állapotot amiben lapossá válik
Lézeres földmérő berendezésekkel és esetleg műholdas térképekkel mm pontosan meghatározható ez.
... de még csak műhold se kell, földi eszközökkel kimérhető. Alagutakat, hidakat építenek így.
"vagyis az a kérdés, hogyan lehetne az elvben tökéletes méréseket is vagy átverni,"
Egyszerűbb az embert elbutítani.
"vagy tényleg létrehozni olyan állapotot amiben lapossá válik"
Nagytömegű földmunka (szkréper, gréder, stb.)
# 8/9!
Feltaláltad a slagvízmértéket! Xd
De egyébként részben igazad van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!