Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Fizikaszámítás? A kettesem...

Fizikaszámítás? A kettesem múlik rajta! 10. osztály

Figyelt kérdés

A feladat :

Egy elhanyagolható ohm-os ellenállású 0,2 H önindukciójú tekercset sorba kapcsolunk egy 20 ohm-os ohmikus ellenállással, s ezeket a 220 V-os 50 Hz frekvenciájú hálózati feszültségre kapcsoljuk. Mekkora a tekercs induktív ellenállása és a kör impedenciája ? Mekkora áram folyik a körben ?

( Bocsi , de nem tudtam ohm-os jelet írni gépen, ezért a válaszodban ird ki te is nyugodtan hogy ohm. )

Annyit tudok hogy :

L = 0,2 H

R = 20 ohm

U = 220 V

f = 50 Hz

-----------

Tehát ki kell számolni ebből induktív ellenállást : XL = ?( Az L a jobb alsó sarokban van csak másképp nem tudom it leírni :S )

Kör impedenciája : Z = ?

Áramerősség : I = ?

A válaszokat előre is köszönöm !!! Nagyon nem értem az egészet és hétfőn dolgozat, ezen múlik, hogy mebukok- e ! :(

Kérem aki válaszol vezesse le a feladatot ! Köszönöm!

16 / L

2010. jún. 4. 20:23
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ember, te képes voltál egy oldalt telírni villamosmérnöki baromságokkal egy 10. feladat megoldásához? Get a life.
2010. jún. 5. 14:30
 12/16 anonim ***** válasza:

szerintem te beteg vagy.

ha majd jól megcsap téged az áram, a nulla IQ-dal keresheted rá miérteket...

2010. jún. 5. 14:32
 13/16 anonim ***** válasza:
Ki a beteg? És miért?
2010. jún. 5. 15:10
 14/16 haggyámán ***** válasza:
Törvény szerint 2,00-tól KELL megadni a kettest, a többit jól mondtad, x,75-től. /x={2,3,4}
2010. jún. 5. 16:08
 15/16 anonim ***** válasza:
Mivel a kérdező nem írt, én szeretnék kérdezni( legfelljebb új kérdést teszek fel, ha gond) Abban az esetben ha az áramkörben egy kondenzátor is van akkor mi a helyes levezetés. Mert nagyjából megértettem a komplex levezetést tisztán induktív ellenállással rendelkező LC körben, amit írt az egyik válaszoló, de egy RLC körben, mi a helyzet? Ott hogy kell számolni? A választ már előre is köszönöm.
2010. jún. 6. 15:10
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszem, ez az az eset, amikor valaki az erdőtől nem látja a fát. :D
2015. jún. 2. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!