Az igaz, hogy Tesla feltalálta a gazdaságos autót? Állítólag több ezer kilométert utazott, anélkül, hogy feltöltötte volna az autója akkumulátorait,
Kedves 93%-os.
Lépjünk túl ezen a témán, engem a hullám létezése vagy nem létezése nem izgat.
Itt inkább az a kérdés, hogy az a sok működő szerkezet, amelyek forradalmian új módon működtek, miért nem terjedhettek el?
Ha tényleg ennyire mindent tudunk már a fizikai törvényekből, akkor miért fedi olyan nagy homály Tesla találmányait?
És a kedvenc kérdésem, hogy miért nem járunk vízautóval, amikor már többen is újra feltalálták a működőképes megoldást?
Szkeptikusoknak lovagolhatnak az EBM-720 generátoron, ami többletenergiát ad ki. Elvileg ez se lehetne az energiamegmaradás szerint, csak sajnos a mérések nem ezt igazolják.
De ez csak egy a sok eszköz közül, amelyek segítségével már rég nem ott tartanánk ahol tartunk.
"sok működő szerkezet,"
"működőképes megoldást?"
"Elvileg ez se lehetne az energiamegmaradás szerint, csak sajnos a mérések nem ezt igazolják."
Itt a hiba. Ott voltál? Te mértél? Értesz hozzá? Ellenőrizted hogy úgy működik-e ahogy mondják, vagy csak rá van dugva a konnektorra? Sejtésem szerint a válasz ezekre egy nagybetűs NEM.
Miért kell feltételezni, hogy az emberek, a hozzáértők többsége csukott szemmel jár, és ELVBŐL elutasítják a "forradalmi" találmányokat? Attól mert valakit nem fogad el a tudományos világ, még nem lesz feltaláló zseni...
"Miért kell feltételezni, hogy az emberek, a hozzáértők többsége csukott szemmel jár, és ELVBŐL elutasítják a "forradalmi" találmányokat?"
Azért mert így van. Komolyan mondom, nézz utána ha ennyire hitetlen vagy. Velem feleslegesen akarsz vitatkozni, meg kéred azt hogy majd én vizsgáljam meg a készülékeket.
Az EBM 720-as generátort mérését egyébként miskolci egyetemi professzorok hitelesítették. Többletenergia jön ki belőle ha tetszik, ha nem.
De mégse értem, hogy miért nem indul be a tömeggyártás, miért nem terjed már el?
Vagy ott van például a japán Minato-motor. A kutyafáját ez is többletenergiát termel. Nos ebből azért remélem lesz valami, bár itt is látszik, hogy valamiért nagyon nagyon lassan kezd kibontakozni a dolog.
Éppen ezért mondtam, hogy nem kellene annyira a kőbevésett fizikai törvényszerűségekre hagyatkozni.
Az az igazság, hogy akik nem nyitottak az olyan dolgokra amik ellentmondanak az eddigi megszokottól, azok az emberek még akkor se hiszik el a működést, ha saját szemükkel látják. :)
Én azt mondom, hogy talán idővel majd minden tisztázódik. Addig meg lehet vitatkozni arról, hogy milyen módon jöhet ki valamiből több energia, mint amennyit belefektettek :)
HOGY MIÉRT NEM TERJEDT EL? HOGY MIÉRT NEM KEZDTÉK SOROZATGYÁRTANI? HOGY MIÉRT NEM KAPHATÓ?
Az nem jutott eszedbe, hogy talán azért, mert valami ott nem úgy van, ahogy hiszed?
Azokat az embereket egyszerűen nem tudom megérteni, akik azt hiszik, hogy a semmiből energia lesz... hihetetlen...
„Vagy ott van például a japán Minato-motor. A kutyafáját ez is többletenergiát termel.”
A kutyafáját, nem termel többlet energiát. Ahogy a cikk egy része írja is, 1/5 annyit fogyaszt, mint egy átlag motor. Vagyis fogyaszt. Az, hogy az index-cikk egyik része egyébként ellentmond a másiknak, azt tudjuk be az index színvonalának. Arról van szó, hogy a motor egyik alkatrésze visszatermel valamennyit a másik alkatrész fogyasztásából, de nem termel többletet. Illetve jól van megépítve, és nem melegszik. (Ahogy a villanykörténél látjuk, az energiaveszteség jó része hőként megy el, és ott is kb 80% a hőveszteség.)
„Az EBM 720-as generátort mérését egyébként miskolci egyetemi professzorok hitelesítették.”
Rákerestem erre a generátorra, amit a professzorok állítólag hitelesítettek. Találtam is egy kivonatos jegyzőkönyvnek látszó tárgyat, ami elsőre legalábbis gyanús, hogy hamisítvány. Például Tolvaj Béla nem professzor, hanem sima adjunktus, Mádai Ferenc pedig docens.
A jó ég tudja, hogy ezek tényleg aláírtak-e ilyesmit, de mindenesetre egy érdemes lenne megkérdezni tőlük. Azért ebben az egészben elég sok a gyanús elem.
„És a kedvenc kérdésem, hogy miért nem járunk vízautóval, amikor már többen is újra feltalálták a működőképes megoldást?”
Talán mert nem találták fel? Az emberek szeretnek hinni a csodákban, és a vízautó egy ilyen csoda. Ha olyan egyszerű lenne, hogy többen építettek működő megoldást, akkor abból pénzt lehetne csinálni, nem is kicsit. Túl egyszerű konzerv válasz az, hogy az olajcégeknek nem tetszene, és elnyomják, stb. De mondjuk egy kőolaj/földgáz erőműnek vagy a fémiparnak nagyon is tetszene, márpedig ha ez a technológia létezne, akkor kohókat meg erőműveket is meg lehetne hajtani vele, nem csak egy vacak autót. Ezt nyilván Tesla is tudta, miért autót épített egy bazinagy ingyenerőmű helyett? Megmondom.
A vízüzemű autó bár kispálya a vízüzemű alumíniumkohászathoz képest (mármint energianyereségben), azért mégis mindig ezt hozzák elő, mert így az emberekhez közelebb kerül az ábránd, és nem azon gondolkoznak, hogy hogy is van ez, hanem hogy de jó lenne. Hát ezért.
Vagy a nagy cégek is mind a csúnya kőlajlobbi kezében vannak? Ne etessenek engem ilyesmivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!