Van egy olyan városi legenda hogy a hirosimai atomtámadást 15 ember túlélte akik pont a bomba alatt állt. Mi lehet ennek a háttere? Hisz ha a lökéshullám valahogy igen, hőség nem kerülhette el őket utána. Vagy igen?
Akkor én pedig másodszor is leírom neked, hátha csak átsiklott felette a figyelmed:
Ennek az állításnak így, ebben a formában semmi háttere sincsen, kitaláció csupán.
Nem, nem az a háttere. Történt valami teljesen más dolog, meg egy másik teljesen más dolog, mint amit leírtál a kérdésben, és ez a két teljesen más dolog lett összefűzve egy nem létező sztorivá.
De ha nagyon kötöd az ebet a karóhoz, hogy márpedig ez akkor is a háttere, akkor én meg azt mondom, hogy akkor az is a háttere a dolognak, hogy a Wright-fivérek utáltak reggelire tojást enni. Miért is háttere ez a dolognak? Mert a Wright fivérek találták fel a repülőt, és az atombombát ugye repülőről dobták le Hirosimában.
Na kábé ennyi valóságalapja van az általad írt sztorinak is.
Akkor nem az a háttere, hogy történt ilyen csak nem pont így?
NEM. Amiről kérdezősködsz, az egy hamis hír (most mindegy, hogy véletlenül vagy nem), semmi alapja nincs annak a legendának, hogy bárki is túlélt volna egy atomtámadást a bomba alatt. Ilyen eset nem történt.
Mintha azt kérdeznéd, hogy mi lehet annak a háttere, hogy ükapám a nyáron átugrotta a Dunát. Semmi, ez nem igaz. Még akkor sem, ha egyszer valóban átugrott egy patakmedret, aszály idején.
"és ez a két teljesen más dolog lett összefűzve egy nem létező sztorivá. "
Szóval ez szerinted nem háttér.
" Kérdező, édes istenem... válaszolunk a kérdésedre, de te még itt pattogsz. Mmindenki hü..lye, csak te vagy helikopter, ugye?"
Én senkit sem hülyéztem le s azt se vitattam, hogy válaszoltatok e a kérdésre. Pusztán csak hozzá merészeltem én is szólni a saját kérdésemhez. Ha ez szerinted pattogás arról nem én tehetek.
Fidel Castro halott, így ma már Kubában sem hallgattatják el azt aki fel mer tenni kérdéseket, s esetleg még párbeszédet is merészel folytatni. Úgy tűnik a gyakori még nem tart ott...
"Van egy olyan városi legenda hogy a hirosimai atomtámadást 15 ember túlélte"
De valójában az egy amerikai atomrobbantás volt. És nem 15, hanem 5 ember élte túl. A hirosimait nem élte túl, aki alatta állt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!