Van egy legenda miszerint a hirosimai atomtámadást 15 ember sértetlenül megúszta, akik pont az atombomba alatt álltak. Számomra ez hihetetlen a hőség és a lökéshullám és a sugárzás miatt?
Azt még csak valahogy megértem, hogy a légnyomás felülről jött, és ezt kibírták a falak, de a többezer fokot?
Az emberek? Pincében esetleg túlélhették, de amikor kijöttek?
én ugy tudom hogy 50 millio fok volt.
ami persze hamar szétoszlott.
szerintem aránylag hamar kihülhetett.
A robbantás centrumában lehetett sok millió fok, de 600 m magasban robbantották.
Azért a földfelszínen is lehetett pár (tíz)ezer fok!
Véleményem szerint a szabad térben a gamma-villanás miatt élő ember nem élhette túl az epicentrumban.
Pince, több méter fal esetleg, de ez nem ad választ a nyomás és hőmérséklet problémákra, amint azt előttem is kifejtették.
Legvalószínűbb az urban legend esete. (Máskülönben a végső hadászati eszköz, az atombomba bevetése során is számolni kellene az epicenrumban túlélő haderővel harcászatilag... márpedig nemszokás még szuronnyal körbejárni atomcsapás után, biztos ami biztos :-) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!