"Bolyai János 6 évesen magától rájött az integrálszámításra" Ez igaz vagy csak legenda?
Ezt honnan szedted? Ugyanis sehol nem hallottam még erröl, söt az életrajzában sem szerepel ilyesmi.
A Szabad Föld c. újságban volt egy cikk a génmanipulációról azt hiszem és a cikk egy szekciója a géniuszokról szólt, abban említették. Viszont ez totálisan meghaladja a képzelőerőmet h akármilyen okos is vki 6 évesen magától rájöjjön, esetleg a cikk írója lehagyhatott egy számjegyet a 6 elől ezért érdekel h igaz-e.
Üdv
A cikk bizonyára a szenzációhajhászat újabb ékes példája.
Az újságírók előszeretettel színezik ki a történetet, túloznak. Viszont egyáltalán nem tartom elképzelhetetlennek, hogy valaki rájöjjön gyerekként az integrálás alapjaira. Maga az integrálás alapgondolata viszonylag egyszerű. Az integrálszámításra viszont kétlem, hogy rájött volna magától ennyi idősen.
Köszönöm a válaszokat, akkor jól sejtettem h ez csak ámítás.
Üdv
A legfiatalabb diplomás informatikusunk 9 éves, 2010-ben vette át a diplomáját, egy macedón kisfiú, Marko Csalaszan.
Heidi Hankins 4 éves, az intelligencia-hányadosa 1-gyel kevesebb, mint Stephen Hawkingé.
Moshe Kai Cavalin 14 éves, most van pályaválasztás előtt. A HARMADIK diplomáját asztrofizika vagy elméleti fizika szakon szeretné megszerezni. Első kettőt matematikából szerezte.
Szóval úgy gondolom, hogy nem túl lehetetlen az amit a kérdés állít.
Köszönöm a válaszokat.
Egyébként akik ilyen fiatalon ilyen kiemelkedő eredményeket értek el azokat a környezete, szülei sarkallták erre rá vagy magától mert tényleg egy géniusz?
Utolsó: Igen ezzel én is tökéletesen egyet értek. A cikkben viszont a "magától rájött" kifejezést használták, tehát még azt sem mondhatjuk h kész tanulnivalót értett meg.
Köszönöm a válaszokat.
"Heidi Hankins 4 éves, az intelligencia-hányadosa 1-gyel kevesebb, mint Stephen Hawkingé." Ez is egy kicsit színesebb a valóságnál. Ugyanis az intelligenciát nem egy egységes rendszerben mérik. Az eredmény függ a korosztálytól. A (hiteles) teszteket úgy állítják össze, hogy az átlag 100 legyen minden korosztálynál. Tehát egy 4 éveseknek szóló teszten egy átlagos 4 éves kb 100 pontot érjen el, egy 30 éveseknek szólón egy átlagos harmincas is 100 pont körül teljesítsen. Most hasonlítsd össze egy átlagos 4 éves és egy átlagos 30 éves szellemi képességeit. Pedig mindkettő 100 pont körül teéjesít a saját tesztjén. Ha egy 4 éves kitöltene egy felnőtt tesztet, alig érne el rajta pontot. Ahogyan egy átlagos képességű felnőtt kitöltene egy 4 éveseknek szóló tesztet, az eredmény lehet, hogy négy számjegyű lenne.
Már csak ezért is képtelenség a kis Heidi-t Hawking-hoz hasonlítani.
A másik: az IQ tesztben mindig van pár pont szórás, még ha ugyanolyan kondícióban is végzed el. Tehát ez a kijelentés, hogy 1 ponttal tér el, ez olyasmi, mint az "én apukám erősebb, mint a tied".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!