Ha valaki elkezd fénysebességgel körbe körbe menni akkor elöbb odaér minthogy elindult volna ( persze az miután átlépte már a sebességet ), akkor ennek köze van a tér és fény közti kapcsolathoz ( teleport stb )?
Figyelt kérdés
2010. máj. 25. 14:56
1/11 anonim válasza:
:D Nem!
Főleg ha az a kör 15 fényév átmérőjű.
Teleporthoz meg nincs sok köze.
2/11 anonim válasza:
Sztem semmikepp nem erhet elobb oda mint elindult volna. Fizikai keptelenseg volna. Gondolj bele, ha felvenned az akciot es lelassitanad ugyanugy meg korbe korbe, csak gyorsabban egy piciket
3/11 anonim válasza:
Nem fizikai képtelenség, amit mond. Egy végtelen hosszú egyenest ha a fénysebesség felével megkerülsz, akkor elméletileg elképzelhető, hogy hamarabb éri el azt a pontot amikor elindult. Ezt 1980-ban számolták ki. Fekete lyuk esetében még inkább elképzelhető a dolog, mert az végtelen térgörbületet állít elő. Ha az a test kibírná az extrém gravitációs mezőt, akkor azzal vissza lehetne menni a múltba. De a fénysebességet nem fogod tudni átlépni semmilyen módszerrel. Na hát ennyi. Szóval van ilyen, de azért mégsem működik.
4/11 A kérdező kommentje:
szóval elméletileg elképzelhető , gyakorlatilag lehetetlen értem én
2010. máj. 25. 22:32
5/11 anonim válasza:
Ha gyorsabban mennél, mint a fény, akkor lehetséges lenne. A tudomány mai állása szerint ez lehetetlen. Egyébként olvastam már pár helyen, hogy ez megdőlni látszik.
6/11 anonim válasza:
L.J. Wang egy lézersugár-impulzust lövellt keresztül egy céziummal töltött akváriumon, hogy vizsgálja a hullámfront és a felvezető/ lezáró hullámfázisok torzulását, ill. sebesség-fluktuációját a tökéletes szinusz-hoz képest.
A másik oldalon lévő érzékelő (tükör) szerint elképesztő dolog történt: a hullám csúcsa már visszaverődött a tartály túlsó feléről, még mielőtt az eredeti egyáltalán belépett volna a közegbe. Más szavakkal, a visszaverődő hullám csúcsa akkor keletkezett, amikor még nem is ért oda az, ami visszaverődhetett volna. Az már csak hab a tortán, hogy mindez fénysebességnél jóval (kb. 300-szor) gyorsabban zajlott.
9/11 anonim válasza:
a fényebesség megbontja a metafizikai gravitációs hálót, és féreglyukat eredményezve, térben és időben is eltérően halad (időben visszafele!), tehát... szinte képes teleportálni. Persze a lefékezés egy másik gond....
10/11 anonim válasza:
Fuh, és ha ehhez hozzávesszük, hogy az idő csak számunkra létezik, aki belé vagyunk zárva... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!