Hány százalék vizet kell elpárologtatni a krumpliból, hogy megsüljön?
A víz elpárologtatása nem elégséges feltétele a sütésnek. Elég szamár kérdés. pl a liofilizált vagy a vákuumban szárított vagy más módon dehidrált krumplit sült krumplinak nevezed?
Ha a fentebb leírt módon akár 100% víztartalmat eltávolítasz, akkor sem sült krumpli az eredmény.
Rövid válasz a kérdésre:
Akár 100 % víztartalom eltávolítása önmagában kevés a nyers krumpliból sült krumpli készítéshez.
Innen szedtem a párolgáshőt. https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..
Amúgy egyszerűen abból gondoltam, hogy abból, hogy mennyi víz párolog el a sütés hatására, abból kiderül, hogy mennyi energiát közöltek vele. Hiszen, megsült, és amiatt vesztett annyi vizet. Akkor, ha annyi hőt közlök vele, amennyitől ugyanannyit veszít, akkor megsül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!