2 párhuzamos egyenes miért metszi egymást a végtelenben?
"Én azt mondtam, hogy VALAHOL a végtelenben fognak találkozni. Nem a végtelenben, hanem valahol (nyilván előtte). Szerintem ugyanarról beszélünk, csak te nagyon rácuppantál arra a végtelen szóra."
Akkor magyarázd el, hogy mit értesz "valahol a végtelenben" alatt... Máshogyan nem tudom értelmezni, mivel van a véges és van a végtelen. Attól, hogy a 165161616784796 fényévnyi távolság "végtelennek tűnik" a te olvasatodban, az attól még véges lesz.
"Igen és ez az Euklidészi térben van definiálva, ami egy színtiszta elmélet matematikai modellre és nem fedi le a valóságot, ahogyan arra pl. Bólyai rá is mutatott.
De Bolyai sem azt írta, hogy nincsenek tökéletesen párhuzamos egyenesek... Mert, és itt visszatértünk az eredeti problémára, ha két egyenes valamekkora nem 0 szöget zár be egymással, akkor meg lehet nekik találni a metszéspontjukat (tehát oda tudsz sétálni, és meg tudod nézni), míg párhuzamosok esetén a "végtelenbe" kellene elsétálnod, az meg nem megy, ugye.
"Épp ezt próbálom magyarázni, hogy a gyakorlatban, a valóságban nem létezik párhuzamosság, mert az azt jelentené, hogy abszolút 0 fokot kéne bezárniuk, amit lehetetlen megoldani."
Csak ismételni tudnám magamat, azt meg nem teszem meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!