Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Milyen erős kell, hogy legyen...

Milyen erős kell, hogy legyen egy alkoholos ital, hogy égjen?

Figyelt kérdés

Főleg filmekben látni, hogy meggyújtják az italt és aztán megisszák.

Ez nyilván nem működik egy 10 fokos borral. Persze egy 80 fokos abszintnál már meg.

Mi az minimum alkohol szint ahol már ég?


2017. jún. 26. 19:35
1 2
 11/20 Phoney ***** válasza:
87%

ma 10:51

Ha sütőbe teszed az ételt, akkor is sokféle kémiai változás történik (nem, nemcsak akkor, ha túlsütöd). Amikor szeszt főznek, akkor is. Amikor hordóban érlelik az italt, akkor is. Szóval gyakorlatilag mindentől retteghetsz, amit nem nyersen legeltél le a földről, csak nem biztos, hogy érdemes.

2017. jún. 27. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/20 anonim ***** válasza:
Minden kommentár nélkül: régebben munkahelyi névnapokat groggal tartottuk. Fél liter forró tea, bele 1 dl 60%-os rum (az ízesítők most mellékesek). Mindez széles lapos poharakba, meggyújtottuk a szomszéd szobában, így vittük be a besötétített szobába, ahol a társaság volt. A meggyújtással soha nem volt probléma, ha valaki nem bénázott.
2017. jún. 27. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/20 anonim ***** válasza:

" Ki látott már olyat, hogy az ital tetején tiszta alkohol van az alján meg víz?"


[link]


Igaz, nem víz van az alján, hanem gyümölcs-szirup, de most már a Kérdező is látott olyat.

A Pousse kávét trükkös dolog elkészíteni, de nem lehetetlen.


Még egy link:


[link]


Egészségetekre!

2017. jún. 27. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/20 A kérdező kommentje:

"minél lassabban tud áramlani, annál inkább a tetejére kerül az alkohol, lévén könnyebb a víznél."


Kérlek vegyél egy üveg pálinkát és fotózd le, hogy az alkohol, hogy kerül a víz tetejére!


Lehet egymásra öntögetni, de nem kerül semmi sehova! Egyszerűen ha össze van keverve, akkor a büdös életbe nem fog magától ide vagy oda kerülni!


Jó, hogy 14% ban hasznos válaszokat adsz!

2017. jún. 27. 19:29
 15/20 anonim ***** válasza:

A kérdés elég összetett, és az eddigi válaszolók sem elemzik a lényeget, a folyamat metódusát.


A folyékony anyagok égése a következő: Valójában nem maga a folyadék ég, hanem annak a gőze, és a jelenlévő egyéb közeg (pl. levegő=kb.=21%Oxigén+79%nitrogén) keveréke.


A benzinmotor sem tömény folyékony benzint szív be, hanem egy benzingőz-levegő keveréket, amit egy karburátor nevű eszköz "gyárt". (a járműipar fejlődése hozott alternatív megoldásokat is... de ez most egál).


Tehát valójában azt kéne vizsgálni, hogy az alkoholgőz milyen koncentrációban van jelen a levegőben.


Erre létezik kémiai táblázat, ahol megadják azt a %-os min.koncentrációszintet, melynél az égés végbemehet. És egyébként létezik még egy felső korlát is, amely fölött már nem lesz gyulladásképes a közeg, mert annyira tömény.

2017. jún. 27. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/20 A kérdező kommentje:
Akkor legyen 2 dolog: Az egyik, hogy szoba hőmérsékletem pl: 22-23 C°-on mikor gyújtható meg és akkor ha hűtőből veszem mi. Ez utóbbi legyen 5 C°-os.
2017. jún. 28. 00:19
 17/20 anonim ***** válasza:

Én szeretm a flambírozott ételeket, főleg az édességeket. A sült banán egy kis lángoltatás után vanília fagylalttal isteni például.

Flambírozáshoz az ételre Stroh Rum-ot használok, ami 80% alkohol tartalmú. Eddig még mindig sikerült meggyújtani.


"Égés közben nem keletkeznek rákkeltő/mérgező termékek az alkoholban? Bármint egyrészt elégetjük a benne lévő alkoholt, másrészt az égés mégis csak egy kémiai folyamat, nem keletkeznek mérgező anyagok közben?"


Nem keletkeznek rákkeltő anyagok. Az alkohol égése közben széndioxid és víz keletkezik.

[Persze nézőpont kérdése az egész, mert mondhatnám azt, hogy mind a kettő méreg. A tiszta széndioxidban is meghalsz, meg ha tele a szoba vízzel a plafonig, akkor is meghalsz. De én nem mondanám mérgezőnek egyiket sem, abban a mennyiségben, amennyi egy flambírozásnál keletkezik.]

2017. jún. 28. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/20 anonim ***** válasza:

#16: Mondom keress utána ezeknek a táblázatoknak. Ezekből megállapítható a kérdésre a válasz.


Mellesleg látom, az ostoba barmok is megjelentek, akik lepontozták a #15 választ.

Hogy hordott össze a szél ennyi kupac sz(a)rt nemtudom...

2017. jún. 28. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/20 anonim ***** válasza:

Kérdező! Te nem értesz valamit.

Nem magától teremnek ezek a rétegezett koktélok, hanem mixer csinálja azokat. Rázás, vagy erősebb koccintás hatására ezek is összekeverednek.

Tovább szomorítalak:


[link]


Más forrás szerint 13 - 14 °C a tiszta alkohol lobbanáspontja.

Ezért nem gyulladt meg Wadmalac abszintja.

Nyilván a lobbanáspont annál magasabb, minél kevésbé tömény a pia.

A bor is be tud gyulladni 75 - 78 °C körül. Meg is esik néha, ha valaki ügyetlenül akar forralt-bort készíteni.

De lásd jó szívemet! Adok egy tippet bulira:

A kiskanalas trükkhöz gyakorlat kell, inkább egy hosszú szárú tölcsért ajánlok!

1) Tölts pohárba 3 - 5 cent jó erős, langyos vodkát!

2) Állítsd a tölcsért a pohárba! Úgy, hogy a vége a pohár aljáig érjen!

3) Lassan, óvatosan önts a tölcsérbe hideg narancslevet ízlés szerint!

4) A tetején úszó vodkát meg lehet gyújtani.

5) Rázd meg egy kicsit a poharat! A láng kialszik, és nem égeti meg az orrodat.

6) Hagyd a fenébe! Nem vagy elég ügyes, hogy megcsináld.

2017. jún. 29. 00:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/20 anonim ***** válasza:

Még valami. Szénsavas italokkal (kóla, pezsgő) nem fog sikerülni.

És:

3/A) Vedd ki a tölcsért!

2017. jún. 29. 00:44
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!