Mit tudnék csinálni a meggyborommal?
Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy a meggyboromnak az íze nagyon jó, de amikor lenyelem akkor nagyon marja a torkom. Talán túl erősre sikerült? Vagy talán így a normális? (Ez az első meggyborom).Adjak hozzá vizet vagy citromsavat? Előre is köszönöm a válaszokat! :)2016. júl. 25. 23:11
1/5 Phoney válasza:
Nem tud annyira erősre sikerülni, hogy amiatt karcoljon. Minden bizonnyal ecetes vagy esetleg tejsavas fertőzést kapott a nem megfelelő erjesztési vagy tárolási körülmények miatt.
Merem feltételezni, hogy nem olvastál utána komolyabban, hogyan kell gyümölcsbort készíteni, így természetes jelenség, hogy részben megromlott.
Ha ihatóbbá akarod tenni, akkor fogyasztás előtt segíthet egy kevés szódabikarbóna elkeverése, az semlegesíti a savakat. (Nem érdemes előre beszódázni az egészet, mert romlékonyabb lesz.)
2/5 A kérdező kommentje:
Értem, nagyon szépen köszönöm a válaszod. Remélem a mézbor majd jobban fog sikerülni :)
2016. júl. 26. 00:11
3/5 anonim válasza:
Következő évre javasolt olvasmány: [link]
4/5 anonim válasza:
Mit jelent az, hogy marja a torkod?
Túl alkoholosnak érzed? Vagy túl savasnak? Ha lehűtöd hűtöben akkor is ilyen érzésed van?
Teljesen tiszta, áttetsző (tükrös)?
Az illata nem savanyú, nem ecetes, hanem meggybor illata van?
5/5 anonim válasza:
Az egyesel értek egyet v. színű kezd ecetesedni. Ha sok van gyorsan főzd ki pélinkának ne vesszen kárba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!