Megéri így bodza pálinkát csinálni?
Tavaly csináltam bodzából pálinkát, de csak a bogyóból.
Egyik ismerősöm viszont elkezdett már készített cefrét úgy, hogy szedett bodza virágot egy hordóba szárastól ,mikor virágzott és most akar majd bele bogyót szedni de szárával együtt. Jó ez így ? Ő azt mondta csak finomabb lesz tőle.
Szerintetek megéri szárával szedni ? Tényleg jobb íze lesz a pálinkának ha így mindenestől főzik ?
Elég furcsa ízlése van az ismerősnek, ha szerinte a szárától finomabb, vagy simán csak olyan szar pálinkát csinál, hogy a szárával kell elfedni az ízét.
Egyébként a bodzacefrét a virággal sem érdemes összekeverni, azzal max. külön érdemes kezdeni valamit. Sokan cukorcefrét ízesítenek vele, de érdemesebb egy jellegtelenre sikerült pálinkával geistolni (azaz beleáztatni és újra lefőzni). Ilyenkor a párlatelválasztás más arányokkal megy az előre finomított pálinka miatt, szigorúan íz alapján kell csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!