Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Megéri így bodza pálinkát...

Pedro401 kérdése:

Megéri így bodza pálinkát csinálni?

Figyelt kérdés

Tavaly csináltam bodzából pálinkát, de csak a bogyóból.

Egyik ismerősöm viszont elkezdett már készített cefrét úgy, hogy szedett bodza virágot egy hordóba szárastól ,mikor virágzott és most akar majd bele bogyót szedni de szárával együtt. Jó ez így ? Ő azt mondta csak finomabb lesz tőle.

Szerintetek megéri szárával szedni ? Tényleg jobb íze lesz a pálinkának ha így mindenestől főzik ?


2016. júl. 21. 21:13
 1/1 Phoney ***** válasza:

Elég furcsa ízlése van az ismerősnek, ha szerinte a szárától finomabb, vagy simán csak olyan szar pálinkát csinál, hogy a szárával kell elfedni az ízét.


Egyébként a bodzacefrét a virággal sem érdemes összekeverni, azzal max. külön érdemes kezdeni valamit. Sokan cukorcefrét ízesítenek vele, de érdemesebb egy jellegtelenre sikerült pálinkával geistolni (azaz beleáztatni és újra lefőzni). Ilyenkor a párlatelválasztás más arányokkal megy az előre finomított pálinka miatt, szigorúan íz alapján kell csinálni.

2016. júl. 22. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!