Ha egy 450 méter hosszú emelkedőnek 32 méteres szintemelkedése van, akkor hány fokos emelkedő?
> Odáig eljutottam, hogy 450 az átfogó és 32 méter a rövidebb befogó, szóval ha 450 négyzetéből kivonom 32 négyzetét és az eredményből gyököt vonok akkor megkapom a hosszabb befogót.
Helyes.
> a két befogó hosszát összeadom és elosztom kilencvennel utána az eredményt elosztom külön mindkét befogó hosszával így megkapom a derékszög melletti két szöget.
Őőő… Ez egy értelmetlen katyvasz.
Amit használnod kellene azok a szögfüggvények, illetve azok jelentése egy derékszögű háromszögben. Lásd: [link]
> Csak azt nem tudom, hogy az emelkedőt külső vagy belső szöggel számolják
Gondolj bele logikusan. Mit jelent egy 12°-os lejtő/emelkedő? Persze, hogy a belső szöget adják meg.
> illetve nincs nálam számológép
Start menü > Kellékek > Számológép (Windows verziótól függően máshol lehet.)
Ha internet van, akkor számológépek milliói állnak rendelkezésedre.
> meg amúgy meg lusta vagyok:D
Rendben, akkor hagyd a fenébe. Persze ennek meglesznek a következményei. Vagy ha nem akarod a következményeket, akkor meg tanulj. Én is lusta vagyok mondjuk dolgozni, vagy mosogatni, de ettől még nem csinálja meg helyettem más. Nota bene lehet, hogy most itt megoldjuk helyetted a feladatot, de egy dolgozatnál, vagy egy feleletnél nem lesz ott melletted a GYK-s válaszolók tömege, és akkor hiába adtad el, hogy megcsináltad a feladatot, a tanárnak át fog jönni, hogy nem te csináltad meg, és úgy is fogja értékelni, azaz úgy, mintha meg sem csináltad volna.
Köszönöm! De közben már elkezdtem megoldogatni, meg javítani. Nekem is 12 körül jött ki, viszont ehhez meg kellett szoroznom kettővel a kisebb szög eredményét.
Meg úgy voltam lusta megoldani, hogy inkább nem voltam biztos a dolgomban
> Köszönöm! De közben már elkezdtem megoldogatni, meg javítani. Nekem is 12 körül jött ki, viszont ehhez meg kellett szoroznom kettővel a kisebb szög eredményét.
Ez így merő hülyeségnek hangzik. Kb. olyan, mintha lenne egy téglalapod, aminek a kisebb oldala 3, a nagyobbik 12, és úgy számolnád ki a területét, hogy összeadod a két oldalt (3+12=15), vennéd a háromszorosát (45) és kivonnád belőle a két oldal hosszának különbségét (45 - 9), és megkapnád, hogy 36. Lehet, hogy a szám stimmel, de valójában csak össze kellett volna szoroznod a két oldal hosszát (3*12=36). Amit te csinálsz – vagy legalábbis amit elárulsz belőle –, annak viszont se füle, se farka, és más számokkal nem is fog működni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!