Tisztán tudományos szempontból reális az az elképzelésem, hogy Isten olyan, mint a gravitáció?
Tudományos szempontból nem megközelíhető a legtudománytalanabb állitás. Azaz isten van. Vagy nincs.
A vallás lényege,hogy tudományon felül áll.
Ha pedig isten és a sátán egy és ugyan az mitőbb egy erő a 2 akkor eljutottál a starwars-hoz.
Gratulállok: padavan.
"Tisztán tudományos szempontból reális az az elképzelésem, hogy Isten olyan"
Tisztán tudományos szempontból olyan nincs, hogy isten! Ettöl kezdve a kérdésed értelmetlen.
Az elképzelésed azért rossz, mert isten CSAK egy TUDATOS erő lehet.
Tehát a válasz: nem, ilyen nincsen, ez teljesen biztos.
Amúgy szerintem ez a kérdés a vallás témakörbe illik, hiába szerepel benne a "tudomány" szó - ugyanis a kérdésed nem tudományos megközelítés. Semmi köze a tudományhoz, ez 100% hit.
"Tisztán tudományos szempontból olyan nincs, hogy isten!"
Hát ez azért így nem igaz.
A tudomány nem állítja, hogy nincs Isten.
Én úgy fogalmaznék, tudományos szempontból Isten léte nem bizonyított, nem cáfolt, nem bizonyítható és nem cáfolható, jelen ismereteink szerint a világegyetem létéhez Isten nem szükséges ok vagy okozat, mindezek alapján a tudomány Isten létét vagy nemlétét NEM VIZSGÁLJA.
De ha már belementünk a tudományos istenvizsgálatba, akkor morfondírozzunk el, mit mondana a tudomány, ha alapfeltevésként kikötjük Isten létezését.
Nos a leghalványabb mértékben sem szólhatok hivatalosan a tudomány nevében, így csak szerintem mondaná ezt:
-Feltéve, hogy Isten biztosan létezik, tegyük fel a kérdést, milyen ez az Isten.
Nos, semmiképpen sem olyan, mint amilyennek a vallások állítják.
Mert vagy egyáltalán nem avatkozik be a teremtett világába, vagy de, folyamatosan beavatkozik, de számunkra teljesen lehetetlenné teszi, hogy a beavatkozásait észrevegyük.
A vallások állítják, hogy Isten beavatkozásai láthatóak, bizonyíthatóak, de erre nincs semmi bizonyíték.
Vagyis, ha van is Isten, a vallások akkor is tévednek abban, hogy Isten milyen.
Végkövetkeztetésem:
1. Akár létezik Isten, akár nem, a vallásoknak nincs igaza vele kapcsolatban. Vagyis Isten lététől függetlenül a vallások tévúton járnak.
2. tudományos alapon nem lehet belekötni abba, ha valaki feltételezi Isten létét, akár hisz benne, de a vallásokat elutasítja.
"Jehova tanúi kíméljenek a szidalmazástól! (Bár ők nem ezen az oldalon vannak.)"
Jaj, sajnos dehogynem, idejárnak, nem feltétlenül JT, de a szektás fanatikusok ide járnak evolúciót, ősrobbanást, gömbölyű Földet meg miegymást tagadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!