Mit szolnátok ha föld gravitációs gyórsitoként használnák ürutazáahóz?
Meg aztán ha már nagyon fejlettek leszünk akkor hozhatunk üstökösöket vagy nagy aszteroidákat és ugyanígy hintamanőverekkel gyorsítgathatunk a földön, hogy kintebb kerüljön a naptól.
Főleg hogy a nap is lassan növekedni fog.
"Főleg hogy a nap is lassan növekedni fog."
Hát, ha addigra még megleszünk, akkor bizony a Földet el kéne vinni Jupiter-holdnak.
"Hát, ha addigra még megleszünk, akkor bizony a Földet el kéne vinni Jupiter-holdnak."
Nem arra az időszaktra gondoltam amikor már a végét járja.
Most is növekszik folyamatosan.
Nem tudom milyen görbével írható le pontosan a növekedése, talán exponenciálissal.
Tehát igazán jelentősen az utolsó 2-3 milliárd évében fog nőni.
De más okokból ennél hamarabb lakhatatlan lesz a föld. (Már leírtam pár válaszomban máshol hogy miért.)
Úgy 200-max. 600 millió éven belül a most hoz képest a jelenlegi tudomány szerint bekövetkezik.
Viszont ha ekkor az emberiség még meglesz, akkor tud egy kicsit ügyeskedni a bolygóval.
És ha tényleg jól csináljuk szerintem kitolható az életre alkalmas periódus, még 1-1.5 milliárd évre a mostantól.
Jó persze ez már minket nem érint, de gondolkodni azért lehet róla.
Valószínű így születnek az igazán jó "reális" scienc-fiction regények és filmek. :D
#14:
Hm...
Szerintem akármilyen technikai szint lesz, akkor is gazdaságosabb (és kevésbé katasztrófa-veszélyes) lesz egy Marsra és űrállomásokra költözés, a Mars terraformálása, mint a Földet sétáltatni.
Amit leírtál a kérdőjelből ítélve vélhetőleg kérdés és legfeljebb kitalálható miről szól.
Szerintem azzal is kellene foglalkoznod, hogy megtanulj helyesen írni, és érthetően kifejezni magad,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!