Mennyire hihető ez a hír?
Nekem kicsit utópisztikusnak tűnik, s mivel nem vagyok egy linkhuszár, fogalmam sincs, hogy a HVG cikkei mennyire korrektek.
#12:
Csak érzésre, de valami ilyesmire gondoltam.
A nagyáramú töltésre a 20 kV tápnak azért van alternatívája, de az sem egyszerű, magának a kútnak is egy hatalmas akkutelepnek kell lennie, mellette óriási szuperkondenzátor kapacitással.
Felmérhető, hogy ennek technikai és anyagi háttere sem hétköznapi.
"Tehát akkor kamu hír ez is? Mindegyik kamu hír?"
Nem kamu. Ezek is valódi fejlesztések.
De az nem jelenti azt, hogy a hétköznapi életünkben is gyorsan elterjednek.
Lehet, hogy egyáltalán nem.
"Egyébként szerintem a napfény-energiás, katalizátoros vízbontásé lesz a jövő. A hidrogén a legnagyobb energiasűrűségű tárolás záloga. "
Vizsgáltam egy időben hidrogén nyomásálló acélokat. Nem vagyok meggyőzve. Átlag emberre meg pláne nem bíznám.
"Vizsgáltam egy időben hidrogén nyomásálló acélokat. Nem vagyok meggyőzve. Átlag emberre meg pláne nem bíznám."
Igen, AZOKRÓL az acélokról én is tudok.
Csakhogy a mai tárolási fejlesztéseknek nem ez az útja.
Ami az alábbi, már 12 éves publikációban még erősen korlátosan szerepel, mára hellyel-közzel megvalósult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!