Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Ha egy mágnessel elmozdítható...

Ha egy mágnessel elmozdítható egy másik mágnes akkor az alábbi módszerrel legyőzhető a gravitáció?

Figyelt kérdés

Nem vagyok szakember alapszintű ismereteim sincsenek csak egy ötlet amit megkívánok osztani veletek mert szeretném ha elmondanátok mi miatt nem valósítható ez meg az olyan tanultaknak mint pl ti vagytok.

Például van egy autónk ami 500kg az autó képes akkora erejű mágneses teret vonni maga köré ami képes lehetne őt a levegőben tartani ez a mágneses erő lesz a külső burok.

Ha ez megvan lesz egy belső kisebb méretű és erejű tér fontos hogy ez a kisebb tér is rendelkezzen akkora erővel ami fent tarthat a levegőben egy autót.

A létrejött taszító erő pedig az autót képes lehet felmozdítani a levegőben akár repülhetne is így mert a két mágneses tér nem egyforma erejűek ezért a tolóerő elmozdíthatná az autót pl a levegőbe.

2017. ápr. 26. 15:15
1 2 3 4 5 6
 51/55 A kérdező kommentje:

"A mágnesességet teljesen feleslegesen kevered bele."

Ez azt akarja jelenteni hogy ha egy mágneses térrel csökkentem a sebességét valaminek ami jobb irányba halad azzal ellentétes bal irányú erőt hozok létre? Ha igen akkor értem azt hogy nem megoldás, hogy mágneses térben lecsökkentsük a sebességet hogy kisebb ütközést kapjunk.

De ha ez nem igaz akkor te nem érted a példám.

Bocsika nem akarok szemétnek látszani de arra alapoztam ezt az egészet hogyha valaminek a sebességét mágneses térben csökkentem akkor ezzel nem hozok létre ellenerőt.

2017. máj. 16. 01:31
 52/55 anonim ***** válasza:

"keresztül megy egy vasport tartalmazó alagúton az alagút mágneses de ereje kisebb mint a vasgolyóé ezért az begyűjti őket és kész a nagyobb tömeg(ez működhet mert a vasporok súlya kicsi). "

Tökmindegy, mennyire kicsi a vaspor súlya szemenként, mert irtó sok pici apró vasporszemcsét fog magára vonzani. Tömegre pont annyit, mintha egy vele azonos súlyú vasgolyót vonzana magához.

Másrészt, pontosan annyival fog lassulni a mágnesgolyó a felfelé haladás közben, mint amekkora súlyú vasport magára tud szedni a vasporalagútban. Az ugyanis mind-mind lassít rajta kicsit az a sok vasporszemcse. Ez tökbe ugyanaz, mint a hópehely. Önmagában szinte nincs is súlya, mégis háztetőket képes beszakítani, ha sok gyűlik össze belőle. Szóval a mágnesgolyó pontosan annyit fog lassulni pluszban, vagyis a felfelé haladásának energiájából pontosan ugyanannyit fog veszíteni, mint amekkora tömegű vasporszemcsét kell neki a saját sebességére gyorsítania. Így aztán a tömege ugyan nőni fog, de a felfelé tartó sebessége meg pont ennyivel lassul jobban. Ugye ahogy kimondja Newton III. törvénye is.

"Egyszer láttam egy tv ben hogy elsütöttek egy puskát a puska csövére meg mágnesek voltak erősek nagyon és megállították a golyót . Hasonlóképp lehetne csökkenteni a sebességét a visszafele eső golyónak hogy ne tudjon akkora ellenerőt létrehozni amekkora elegendő volna ahhoz hogy nulla vagy kevesebb legyen az eredő."

Ugyanakkora lesz mindenképpen. Amikor a mágnesek megállították a lövedéket, akkor az a lövedék energetikai szempontból végeredményben becsapódott, és a becsapódás energiáját átadta a mágneseknek, azok meg a puska csövének (ha ahhoz voltak rögzítve). Vagyis a puskacső pont ugyanakkorát ránt az ellenkező irányba, mint amekkorát rúgott az elsütés pillanatában. Kábé olyan érzés lehet, mintha valaki hátulról a puskatusba rúgna egyet, pont amikor meghúzod az elsütőbillentyűt.

A mágneses golyóddal is pont ugyanez történne, szóval még mindig ott tartunk, hogy Newton III.

2017. máj. 16. 01:49
 53/55 anonim ***** válasza:

"Ez azt akarja jelenteni hogy ha egy mágneses térrel csökkentem a sebességét valaminek ami jobb irányba halad azzal ellentétes bal irányú erőt hozok létre?"

Pontosan. Hát nem ez történik, ha pl. egy mágnest azonos pólusával egy másik mágnes felé közelítesz? Eltolja a másik mágnest. Pont akkora erővel fogja taszítani, mint amekkora erővel te nyomod neki, vagy dobod felé, vagy akármi. És a másik mágnes is pont ugyanekkora erőt fog kifejteni arra, aminek nekiütközik, vagy amihez rögzítve van.

Ugyanez a helyzet egy vasgolyóval is, amelyik mágneses téren halad keresztül. Amekkora erővel a mágnes vonzza a vasgolyót, ugyanakkora erővel fogja vonzani a vasgolyó is a mágnest.

2017. máj. 16. 01:59
 54/55 A kérdező kommentje:
Elképesztő hogy nem lehet ezt kitrükközni. De már értem és ha legközelebb lesz ötletem akkor írom csak ha a Newton nem fog problémázni.
2017. máj. 16. 02:53
 55/55 crudy ***** válasza:
Sajnos igen, ezek felesleges kepzelgesek a fizika alajainak ismerete nelkul. Egy test lendulete a tomegebol es sebessegebol adodik. Ha ennek a testnek noveljuk a tomeget befektetett energia nelkul akkor csokkenni fog a lendulet. Azert irtak az orok mozgot mert hasonlit arra amit most ki akatsz talalni. Semmibol nem lesz energia. Csak sok energiabol lesz keves energia amit fel lehet hasznalni. Erre kulon torveny is van a fizikaban. Az energiamegmaradas. Ha repules kozben ez a magnes magara szed par kilot, femreszeleket vagy akarmit. Annak meg kell valtoztatnia az aktualis allapotat es ez energiaba kerul igy bar a tomege no de sebessege csokken, tehat lendulet semmikepp sem nott. Hidd el nem fogod feltalalni a spanyol viaszt. Az jo h otletelsz de amikor ilyen eszedbe jut kezdj el gobdoljodni h miert nem jo, mert egyenlore biztos h nem eletkepesek az otleteid. Vegyel alapul egy autot. Borzalmasan gyenge hazasfokkal dolgozik es ma megis ez a legelterjetebb. Meg csak most kezdenek teret hoditani az elektronok aramlasat hasznosito lo nelkuli szekerek. Tehat meg messze vannak a lebego autok. Amugy a magnes. Ugy tekintesz ra mint a szent grallra. Nem az, egyetlen egy dolgot tud es igen azt ugyesen ki lehet hasznalni. De amig olyan rendszerben gondolkodunk ahol a gravitacionak van a legnagyobb penisze, azt kell legyozni es nem magnesekkel tulbonyolitott rendszereket letrehozni amik meg csak at sem hidaljak a tomegvonzast. Szo volt sokszor arrol h nem latod azt mikor nulla az eredo ero. Ahoz h ezt megertsd megint, nezz utana olyan mar letezo konstrukcioknak amik mar mukodnek es kepesek egyenlotlen eroefyensulyt letrehozni. Pl repulo, auto, vibrator.
2017. máj. 18. 01:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!