Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Ha egy mágnessel elmozdítható...

Ha egy mágnessel elmozdítható egy másik mágnes akkor az alábbi módszerrel legyőzhető a gravitáció?

Figyelt kérdés

Nem vagyok szakember alapszintű ismereteim sincsenek csak egy ötlet amit megkívánok osztani veletek mert szeretném ha elmondanátok mi miatt nem valósítható ez meg az olyan tanultaknak mint pl ti vagytok.

Például van egy autónk ami 500kg az autó képes akkora erejű mágneses teret vonni maga köré ami képes lehetne őt a levegőben tartani ez a mágneses erő lesz a külső burok.

Ha ez megvan lesz egy belső kisebb méretű és erejű tér fontos hogy ez a kisebb tér is rendelkezzen akkora erővel ami fent tarthat a levegőben egy autót.

A létrejött taszító erő pedig az autót képes lehet felmozdítani a levegőben akár repülhetne is így mert a két mágneses tér nem egyforma erejűek ezért a tolóerő elmozdíthatná az autót pl a levegőbe.

2017. ápr. 26. 15:15
1 2 3 4 5 6
 21/55 crudy ***** válasza:
Azt hittem ezt mar megbeszeltuk :D. Ha kikapcsolod az also magnest es megszunik a magneses teret okozo tenyezo de ott marad a magneses ter akkor az a ter nem fog kapcsolodni semmihez. A folso taszitani fogja es eltolja mint h az autot megemelne. Aztan bekapcsolod az also magnest es megint leesik az auto. Ha a valtakozasok kozott ugyan annyi ido telik akkor meg ha kikapcsolt allapotban meg is emelne az autot akkor is ugyan annyi ideig emelne mint ameddig nem igy a ketto kilovi egymast es megint a gravitacio fog donteni a szerkezet mukodeserol.
2017. máj. 3. 14:48
 22/55 A kérdező kommentje:

Én ezt úgy képzelem el hogy pl vagy te, igen képzeld el hogy te vagy a felső mágnes a kezeid pedig a mágneses tér egy része.

És akkor most ha odasétálsz a falhoz kezeid egyenesen a fal felé kinyújtva de ne érintsd a falat vele legyen a kezeid és a fal között mondjuk 3 cm és ebben az esetben ha a fal az alsó mágnes által gerjesztett tér ami megindul a kezeid Felé(közben az alsó mágnes már le van kapcsolva), akkor ha ez a tér(fal) túl erős akkor a felső tér(kezeid) miközben megpróbálja eltolni magától az alsót önmagát tolja feljebb.

Próbáld ki kilövik feléd a falat egy ágyúból és te a kezeddel megpróbálod eltolni mikor túl közel ér hozzád de ezzel te csak ellököd magadat a faltól és viszed magaddal a lekapcsolt alsó mágnest és a hátizsákot is.

2017. máj. 3. 15:24
 23/55 A kérdező kommentje:

Próbáld eltolni a falat otthon de ezzel csak magadat tolod el erre gondolok.

Ez a féle fizika megvalósíthattó mágnesek között is mint ahogy a fal és te közted is működik?

2017. máj. 3. 15:28
 24/55 A kérdező kommentje:

"Ha a valtakozasok kozott ugyan annyi ido telik akkor meg ha kikapcsolt allapotban meg is emelne az autot akkor is ugyan annyi ideig emelne mint ameddig nem igy a ketto kilovi egymast es megint a gravitacio fog donteni a szerkezet mukodeserol"

Neki dobtam egy követ egy másik kőnek alulról és az feljebb repült ha ugyan annyi időnként megdobnám akkor csak feljebb és feljebb menne és nem kell hogy az ütközés által létrejött erő nagyobb legyen mint az előző dobás ha az is elég volt hogy feljebb lökje. Az ismétlődés pedig lehet állandó csak ne legyen olyan rövid míg elkezd lefele zuhanni újból.

2017. máj. 3. 15:35
 25/55 crudy ***** válasza:

Nagyon roaszul gondolkozol. Elosszoris a fak meg a kezem. Persze mert a fal jehezebb mint a kezem, azert fog o gyozni. De a magneses ternek nincs sulya, se lendulete. Amikor ket magnest teszunk egymasal szembe a könnyebb fog elmozdulni. Oke a fal a ter. De ha ezt a nodellt valasztjuk akkor ki kell.kotnunk h a fal ami elakar engem tolni sulytalan..igy mi fog tortenni?

Ko meg a masik ki. Megint ugyan az. A kovek mechaniaki kapcsolatot teremtenek. A magnesek a fizika nem mechanikai reszet kepviselik igy. Ennel fogva a lendulet, kolcsonhatasok tetelei amik a mechanikaban mukodnek itt nem fognak. Mint irtam az nem baj h nincs meg az alaptudasod de meg kel szerezned. Olvass utana a magneses idukcionak, elektromossagnak de meg fontosabb olvasd vegig figyelmesen a valaszokat amiket erre kaptal mert a tovabbi problemaidra is valaszt kaphatsz beloluk.

2017. máj. 3. 16:07
 26/55 A kérdező kommentje:

Értem gondoltam van súlya vagy lendületből megoldható innen jött az ötlet.

Bárcsak lehetne súly tulajdonságot adni neki valahogy :(

Köszi hogy azért elmagyaráztad.

2017. máj. 3. 16:21
 27/55 crudy ***** válasza:
nincsen mit, van még kérdés azt tedd fel
2017. máj. 3. 16:23
 28/55 A kérdező kommentje:

Van egy másik ötletem de ez nem mágneses és csak az űrben volna értelme használni.

Arra gondoltam hogy a repülő cipelhetne magával levegőt amit a motorjai meghajtanak. Képzelj el egy drónt amit kidobnak az űrbe de a levegő hiánya miatt nem tudja hajtani magát a propellerekkel de mi volna akkor ha ezt drónt bele raknánk egy nagy üreges gömbbe amiben van levegő.

Tudom neki menne a gömb felső részének de a drónból ki állna egy vékony cső ez pedig hozzá volna fogatva a gömb belső részéhez. Így ha elmozdul felfele a drón vele együtt mozdul a gömb is a gömb pedig vinné magával a levegőt. :D

Ez hasonló mint a mágneses példa esetében csak itt egy gömbbe zárt űrhajó van sok meghajtható levegővel a gömmben.

Mit szólsz hozzá?

2017. máj. 10. 19:03
 29/55 crudy ***** válasza:

Meg fogsz lepodni de nem jo :D

A helikopterek ugy mukodnek h levegot suritenek maguk ala. Ezt a levegul a torotok folul veszik el igy lenyegeben a helikopter alatt tulnyomas van felette meg depresszio (alacsonyabb nyomas mint a legkori nyomas). Vagyek ezt vakuumnak. A vakuumot a kozeg nagyon szeretne betolteni persze minden iranybol. Oldalrol, felulrol levego kerul a hejere, alolla pedig a helikopter. Igy tehat emelkedik. Ahoz h ertsd h ez miert nem jo ertened kell az inerciarendszer fogalmat. Ez lenyegeben egy vonatkoztatasi rendszer. (Pl ha te egy repulon ulsz akkor a te szemszogedbol allsz egy helyben, a foldon tartozkodo anyukad szemszogebol 900km/h sebessegel haladsz. Ez ket inerciarendszer). A bura lehet egy inercia rendszer es lehet az ur is. Vizsgaljuk meg mi tortenik a buran belul. Oke a dron nyomja maga ala a levegot. Mi tolti ki a dron feletti vakuumot de az uvegburan belul? Hat peldaul alulrol a dron es akkor mar menne is. Oldalrol az a levego amut maga ala paszirozott. Felulrol? Hat felulrol az uvegbura felso resze. Igy a dron ugyan akkora erovel indulna meg mint amekorra erovel az ellenkezo iranyba az bura. Eredo egyenlo nullaval, mozgas nincs. Mi tortenik az urbol nezve? Mivel az urben nincsen semmi es teljesen el van zarva a drontol igy onnan nezve se tortenik semmi.

2017. máj. 10. 21:20
 30/55 anonim ***** válasza:
100%

Én azt hiszem a kérdező arra gondol hogy ha a két ellentétes irányú erő nem egyszerre történik (a levegő lassabban mozog mint a mágneses tér) akkor lehet haladni egy irányba. Én megpróbálom konyhanyelven leírni hátha érthetőbb. De mivel már nagyon régen voltam fizikaórán remélem nem írok nagy hülyeségeket. :)

Amit írsz Kérdező az olyan mintha egy csónakban állva úgy próbálnál haladni hogy köveket dobálsz a csónak elejében állva a csónak végébe. Mikor eldobod a követ a csónak előre halad, de mikor a kő eltalálja a csónak hátulját, akkor ugyanakkora ellenerővel hat és a csónak megáll.

De jó, kissé előre haladt a csónak!

Viszont most jön a bökkenő. Ahhoz hogy megint eldobálhasd a köveket érte kell menned hogy a csónak elejére cipeld őket. Ez a művelet, értük sétálni majd felemelve őket vissza a csónak elejébe, pont annyi és olyan irányú munka hogy a csónak visszatér az eredeti helyére, mivel a csónakon belül minden visszatért az eredeti pozíciójába.

És ez a lényeg, olyan nincs hogy a szerkezetedben - ami a külvilágra nem hat csak saját belső részeire - visszatér minden az eredeti pozícióba és közben kinyertél egy olyan energiát/mozgást ami ettől függetlenül megmaradt, mivel a visszarendezés pontosan ugyanannyi ellenirányú munkát jelent mint amennyit befektettél.

2017. máj. 10. 22:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!