Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Ha egy mágnessel elmozdítható...

Ha egy mágnessel elmozdítható egy másik mágnes akkor az alábbi módszerrel legyőzhető a gravitáció?

Figyelt kérdés

Nem vagyok szakember alapszintű ismereteim sincsenek csak egy ötlet amit megkívánok osztani veletek mert szeretném ha elmondanátok mi miatt nem valósítható ez meg az olyan tanultaknak mint pl ti vagytok.

Például van egy autónk ami 500kg az autó képes akkora erejű mágneses teret vonni maga köré ami képes lehetne őt a levegőben tartani ez a mágneses erő lesz a külső burok.

Ha ez megvan lesz egy belső kisebb méretű és erejű tér fontos hogy ez a kisebb tér is rendelkezzen akkora erővel ami fent tarthat a levegőben egy autót.

A létrejött taszító erő pedig az autót képes lehet felmozdítani a levegőben akár repülhetne is így mert a két mágneses tér nem egyforma erejűek ezért a tolóerő elmozdíthatná az autót pl a levegőbe.

2017. ápr. 26. 15:15
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
100%

"a kérdésemben egy gyengébb és egy erősebb mágnesről írtam így nem hatnak egymásra egyenlően ezért megoldható hogy az eredő ne nulla legyen nem?"

Nem.

Tökmindegy mekkora mágnesek, mindig ugyanakkora erővel hatnak egymásra.

Te is ugyanannyira vonzod a Földet, mint a Föld téged.

2017. ápr. 26. 20:06
 12/55 crudy ***** válasza:
Csak a fold tomege joval nagyobb igy te kozeledtsz a foldhoz es a fold a naphoz. Ez az elv csak akkor mukodne ha a ket magnes valamelyiket nem az autohoz rogzited. Igy egy belso feszultseget fogsz elerni mert leegyszerusitve a ket magnes meg az auto egy test lesz. Csak akkor mukodne ha van egy palya az autotol fuggetlenul. Mint a vonatnal.
2017. ápr. 26. 20:50
 13/55 A kérdező kommentje:

Értem. De még volna egy apróság erre is írjatok valamit.

"Ez az elv csak akkor mukodne ha a ket magnes valamelyiket nem az autohoz rogzited. Igy egy belso feszultseget fogsz elerni mert leegyszerusitve a ket magnes meg az auto egy test lesz. Csak akkor mukodne ha van egy palya az autotol fuggetlenul. Mint a vonatnal"

Értem akkor próbáljuk meg függetleníteni az autóhoz csatolt egyik mágnes által gerjesztett teret pl úgy hogy lekapcsoljuk és amíg lassan megszűnik létezni a tér,addig ebben a nagyon kevés időben lehetne hatni rá valamennyire a másik mágnessel.

Az jutott az eszembe hogy ha a mágneses tér rendelkezik olyan tulajdonsággal ami lehetővé teszi számára azt hogy a mágneses teret generáló mágnes(valami) lekapcsolása után is létezhessen egy nagyon rövidke időre akkor ez megoldhatná azt a problémát,hogy ne belső feszültséget eredményezzen ez a módszer.

Ha megvalósítható ez egy erős mágneses térrel akkor képzeljétek el hogy másodpercenként 100-ezer szer megcsináljuk a ki be kapcsot vagy többször így már jó lehet?

2017. ápr. 26. 22:15
 14/55 crudy ***** válasza:
Nem. Amimir kikapcsolod akkor jo amikor nem akkor nem jo. Ugyan ott van. Ha masodperc toredeke alatt 1millioszor akkor is amikor be van akpcsolva nem lesz jo. Illetve. Kepzeld el vagy akar le is rajzolhatod. Vizszi tes vonal (talaj) egy negyzet (auto) az aljan es a tetejen kis kor (magnesek) a z also es a felso magnes kore is rajzol egy naagy kort. Legyen ez a ter. Na most a te elkepzelesed szerint, ha jol ertem, aminir az alsot kiiktatjuk akkor a ter ottmarad meg es azalso magneshez rajzol nagyobb kor azon resze ami a felso magnes felettvana rajzon megemeli az autot. De ha lerajzolid latni fogod h ez a ter korbe veszi a felso magnest. Tehat ugyan ugy huzza minden iranyba. Lefele is.
2017. ápr. 26. 22:21
 15/55 crudy ***** válasza:
100%
jó ember menj már innen, nem az a lényeg h életképtelen az ötlete hanem az h megértse h miért nem. Az nagyon jó h ilyeneken gondolkodik és innovatív. Az h nincs meg az elméleti háttere nem gond. Majd lesz
2017. ápr. 26. 22:59
 16/55 anonim ***** válasza:

"Megértem de a kérdésemben egy gyengébb és egy erősebb mágnesről írtam így nem hatnak egymásra egyenlően ezért megoldható hogy az eredő ne nulla legyen nem?"

Ebben az esetben mindig a gyengébb mágnes fog próbálni közeledni az erősebbhez. Ha köztük van egy test (az autó), az eredmény ugyanaz, mintha egyenlő erejű mágnesekről lenne szó.

A ki-bekapcsolgatás sem megoldás. Ugyanis a mágneses tér is fénysebességgel terjed, tehát ahogy lekapcsolod, szinte azonnal megszűnik a tér.

2017. ápr. 27. 09:11
 17/55 anonim ***** válasza:

Kérdező! A harmadik bekezdés úgy kezdődik: "ha ez megvan...". De hát nincs meg. Nincs, mert nem létrehozható, ugyanis a természet másképp működik.

A helyzet nem egyszerű. Neked van egy bizonyos ismerethalmazod, most nem érdekes, e témában mekkora. Az az érdekes, hogy a téma értéshez lényegesen több ismeret kellene, és hogy megértsd, az összes közbülső hiányzót el kellene magyarázni. Anélkül ugyanis mindig lenne újabb kérdésed, ami azt mutatja, mi maradt ki a magyarázatból.

Csakhogy nem tudhatjuk mit nem tudsz, meg aztán e fórum nem is alkalmas ilyen mennyiségű ismeretközlésre. Itt az történt, hogy a meglévő ismereteidhez képest olyasmiről fantáziálsz, amihez sokkal több ismeret kéne. Egészséges kritikai érzéked megsúgja, hogy valami gond biztos van, szeretné ezt megérteni. De annyi mindent kellene ehhez elmondani, és nem is tudjuk pontosan mit, hogy ez itt nem megy. Így nem marad más választásod, elhiszed, hogy a kísérlet nem működik, mert megszeg egy csomó fizikai törvényt.

2017. ápr. 27. 09:52
 18/55 A kérdező kommentje:

"A ki-bekapcsolgatás sem megoldás. Ugyanis a mágneses tér is fénysebességgel terjed, tehát ahogy lekapcsolod, szinte azonnal megszűnik a tér"

Értem így már világos minden, idáig akartam eljuttatni a kérdésem a ki be kapcsolgatásig csak nem tudtam egyből kifejezni a kérdésben.

Egyébként szerintem ha nagyon akarnátok ti képesek lehetnétek ezt a problémát is megoldani eszetek megvan hozzá csak én úgy érzem hogy azok akik a megfelelő tudással rendelkeznek nem mernek vagy nem akarnak új dolgok kigondolásával foglalkozni és ez zavar engem persze csak nagy átlagban. De lehet ez sem igaz.

Egyébként nem kell hogy mágnes legyen ha az pont nem jó de a mostani problémát akkor a fénysebességű terjedés okozza.

Nincs további ötletem úgyhogy köszi mindenkinek hogy kitárgyaltátok azért nekem mikor én nem értek hozzá. Sziasztok és gondolkozzatok azért rajta xd had legyen egy tutkó Magyar találmány.

2017. ápr. 27. 11:31
 19/55 crudy ***** válasza:
Van mar rengeted. Persze egy meg elfer
2017. ápr. 27. 13:39
 20/55 A kérdező kommentje:

"A ki-bekapcsolgatás sem megoldás. Ugyanis a mágneses tér is fénysebességgel terjed, tehát ahogy lekapcsolod, szinte azonnal megszűnik a tér"

A felső mágnes nincs kikapcsolva soha csak az alsó ezért a ki be kapcsolgatás működhet mert mindig neki fog ütközni a alsó felfelé terjedő tér a felső térnek. Még ha majdnem fény sebességével is terjed akkor is neki megy a felsőnek mert a felső tér állandó.

2017. máj. 3. 14:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!