HA feldobok egy labdát egy vonatban, a külső szemlélő az ablakon át ferde szögben látja azt, ahogy a feldobó kezébe visszaesik. Ennek hol tudnék utánaolvasni? Nem találom.
Én úgy értelmeztem a kérdést, hogy a kérdező arra kíváncsi, hogy hol, milyen témával kapcsolatban olvashatott ilyen labdadobálós-vonatos-külső szemlélős dolgokkal foglalkozó fizikai témáról, és erről nekem azonnal a relativitás-elmélet ugrott be.
Bocs, ha rossz dologra asszociáltam a kérdéssel kapcsolatban, de a #3-as válaszából ítélve nem voltam vele egyedül. Így jár az ember, ha túl sok dolgot olvas... Úgy látszik, tényleg boldogok a szellemi szegények.
"Fogalmam sincs, az előző három válaszadó miről beszél. "
Ezt pedig kötve hiszem ;-)
A linkelt könyv nekem egy 1990-es kiadásban van meg - néha fel-feltűnik antikvárokban. Nagyon klassz, kisméretű, könnyen cipelhető, szerintem ha valaki kedveli olvasgatni, annak érdemes megpróbálni úgy megszerezni szerintem :)
És oké, bevallom, az előzőekkel szoros összefüggésben tudom, hogy Einstein példálózott vonatokkal, vasúti töltéssel, akármivel, és sejtettem, hogy ez vitte félre az asszociációt. :)
Bocsi, Mojjinak tökéletes igaza van, Einsteinre gondoltam,de nem ugrott be :D
És nem ferde szögben, hanem parabola alakban latja a külső szemlélő a visszaeső labdát, köszi a válaszokat, sikerült utánaolvasnom.
Nem értem bocsi.
Most akkor a külső megfigyelő parabolának látja vagy egyenesnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!