Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Hol tudok venni shoxlet...

Hol tudok venni shoxlet extraktort? és mennyiért?

Figyelt kérdés

Nem drogokhoz kell, csak étolajat akarok finomítani, stb ...szóval csak kísérleti célokból , ha nem túl drága :D

Kösz a válaszokat:D

2010. ápr. 11. 19:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

tegnap 20:33 vagyok

ha veszel egy narancshéjat, azzal két dolgot tehetsz:

1. extrahálod (szil -foly extr., Soxhlet extraktor)

2 vízgőzdesztilláció. Ha vízzel együtt forralod, akkor a vízzel együtt fog átdesztillálni a narancsban lévő D-limonén. Ha a desztillátum szétválik elválasztod, majd a vizes fázist szerves oldószerrel kirázod. Ha nem válik szét, értelemszerűen oldószeres kirázás.

Az extraktból lepárolod az oldószert, és láss csodát meg is van a termék:D

Jobban jársz ezzel, mint a szotyival. Egyébként a legtöbb illóolajat (pl levendulaolaj) vízgőzdesztillációval nyerik. Ez egy kíméletes deszt mód, mely segítségével a komponens forrpontja alatt desztillál át (ez a lényege)

2010. ápr. 13. 20:48
 12/17 A kérdező kommentje:

Üdvözlet!

Köszönet a válaszokért!

Tehát muszáj lenne hozzá az extraki?:)

De azért én megpróbálom, csak simán leválasztani,de akkor elpárolog az oldószer, akkor vele együtt a limonén is?!?!?!?!!?:(

Vagy akkor ide nem is soxhlet kell?

Pl vákuum desztilláció?

2010. ápr. 15. 21:05
 13/17 anonim ***** válasza:

tisztázzunk valamit

a vákuum és a vízgőzdesztilláció egy kíméletes deszt mód. Lényege, hogy csökkentjük a forrpontot. Vákuuman igencsak érdekes lenne a narancshéj desztillálása....(nem takarítanám az tuti:)

a soxhlet extraktor egy szil-foly extraktor. Úgy működik, hogy az extraktorban elhelyezel egy papírhüvelyt, melyet a kívánt extrahálandó anyaggal töltesz meg. A papír célja az anyag egybentartása. Az extrakor egy lombikra csatlakozik. melyben oldószert forralunk. Az oldószergőzök a gőzvezető csövön keresztül az extraktor felső részébe kerülnek. Itt egy hűtőben a gőzök lekondenzálnak. A hűtőből lepcsepegő folyadék a papírhüvelyben lévő anygra csepeg, így extrahálja azt. Amikor a feltétben elér agy bizonyos szintet a folyadék, akkor az egy csövön keresztül a lombikba folyik vissza. Ott az oldószer ledesztillálódik, és kezdődik minden előröl.

A vákuumdesztillációt ilyen célokra nem használjuk. Viszont a vízgőzdeszt.-t igen.

2010. ápr. 15. 21:28
 14/17 anonim ***** válasza:

tegnapelőtt 20:48 voltam

ha elmondod pontosan mit is szeretnél jobban tudunk segíteni:)

2010. ápr. 15. 21:34
 15/17 A kérdező kommentje:

Üdv!:)

Én csak a benzint szeretném helyettesíteni ,mert félek, hogy megélem mire elfogy:S

2010. ápr. 16. 18:03
 16/17 anonim ***** válasza:

ohh, akkor értem:))

sajnos ezek az olajok nem igazán alkalmasak üzemanyagként való alkalmazásra.

Viszont marhakönnyen és olcsón lehet előállítani a biodízelt.

Ami szükséges hozzá:

Metanol (esetleg etanol)

Nátron esetleg kálilúg

étolaj (növényi olaj, mely telítetlen észterek)

Egyszerűen át kell észterezni (pontosabban alkoholízis a reakció). Ekkor a glicerinészterből metilészter áll elő, mely nem más mint a biodízel

2010. ápr. 16. 21:18
 17/17 anonim válasza:
Nekem vannak eladó Laboreszközeim. Írj rám és megbeszéljük!
2011. jan. 13. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!