Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Hol tudok venni shoxlet...

Hol tudok venni shoxlet extraktort? és mennyiért?

Figyelt kérdés

Nem drogokhoz kell, csak étolajat akarok finomítani, stb ...szóval csak kísérleti célokból , ha nem túl drága :D

Kösz a válaszokat:D

2010. ápr. 11. 19:07
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Szokott lenni miden évben ilyen kémiai eszközös kiállítás, azt hiszem a hungexpón.Meg rendelni is lehet valahol ,de azt sajnos nem tudom. Biztos nem túl olcsó egyébként :(

Hogy lehet benne olajat finomítani?

Én úgy tudtam h az szilárd-folyadék extraktor...

2010. ápr. 11. 19:16
 2/17 anonim ***** válasza:

legolcsóbban üvegtechnikussal tudod elkészíttetni,

vagy megveszed vmilyen laboreszközt áruló boltban

pl. paladin.hu, spektrum-3d.hu, reanallabor.hu

arra felékszülhetsz, h nem párszáz HUF lesz...

az extraktor mellé pedig a hozzávaló papírhüvelyt is meg kell venni...

kiváncsi vagyok hogyan akarod finomítani az étolajat, mert vhogy nemtom elképzelni...

2010. ápr. 11. 20:57
 3/17 anonim ***** válasza:

amúgy úgy van ahogy előző is írja, a soxhlet extraktor szil-foly extraktor.

Amúgy magát az extrakciós készüléket nem csak a soxhlet feltét képezi, szóval lombikot és hűtőt, valamint hozzá csövet is kell venned

2010. ápr. 11. 21:01
 4/17 anonim ***** válasza:

bocsánat, első válaszára gondoltam gondoltam:)

előző voltam (vegyész)

2010. ápr. 11. 21:02
 5/17 anonim ***** válasza:

Első:

leendő vegyészmérnök, de még mindig nem tudom elképzelni h hogy finomítja soxlet-val...

plusz még a mágneses keverő-melegítő is kell hozzá...

2010. ápr. 11. 21:04
 6/17 anonim ***** válasza:
hát én se tudom...
2010. ápr. 11. 21:13
 7/17 A kérdező kommentje:

Üdvözlet!

Hát úgy gondoltam, hogy beleteszek pl egy marék szotyit ,és az majd kioldja az olajokat, meg hasonló,túl elvetemült?:(

2010. ápr. 12. 12:43
 8/17 anonim ***** válasza:

szotyival nemtudom mire mész, nemhiszem hogy van benne annyi ásványi olaj amit ki is tudnál nyerni. Ui, nagyon sok a víz az olajhoz képest (szerintem). Magyarul beoldódna a vízbe, és nemigazán tudnád kinyerni. Eseteg akkor ha vízgőzzel nem nagyon illékony.

Inkább próbálkozz pl. narancshéjjal, azt tuti lehet:)

2010. ápr. 12. 20:33
 9/17 anonim ***** válasza:

A narancshéj a jó! :)

simán ki lehet vízgőzdesztillálni. ha narancshéjat raksz egy lombikba, engedsz rá vizet, desztilláló feltét visszafolyó hűtővel, és kész a limolén! Bár annyira nem jó magában, mert túl tömény.

Ja, utána azt hiszem még rázótölcsérben át kell oldani vmi alacson fpú szerves osz.be, majd azt rotán leszedni.

2010. ápr. 12. 20:43
 10/17 A kérdező kommentje:

oldószerrel is lehetne???!!!, csak úgy többe kerülne a leves ,mint a hús!?!?!?!?csak ez az egy módszer van , ami kioldja, és finomítja is ?

(gondolom észrevették hogy zöldfülű vagyok:Sde attól még érdekel:D)

2010. ápr. 13. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!