Hol tudok venni shoxlet extraktort? és mennyiért?
Nem drogokhoz kell, csak étolajat akarok finomítani, stb ...szóval csak kísérleti célokból , ha nem túl drága :D
Kösz a válaszokat:D
Szokott lenni miden évben ilyen kémiai eszközös kiállítás, azt hiszem a hungexpón.Meg rendelni is lehet valahol ,de azt sajnos nem tudom. Biztos nem túl olcsó egyébként :(
Hogy lehet benne olajat finomítani?
Én úgy tudtam h az szilárd-folyadék extraktor...
legolcsóbban üvegtechnikussal tudod elkészíttetni,
vagy megveszed vmilyen laboreszközt áruló boltban
pl. paladin.hu, spektrum-3d.hu, reanallabor.hu
arra felékszülhetsz, h nem párszáz HUF lesz...
az extraktor mellé pedig a hozzávaló papírhüvelyt is meg kell venni...
kiváncsi vagyok hogyan akarod finomítani az étolajat, mert vhogy nemtom elképzelni...
amúgy úgy van ahogy előző is írja, a soxhlet extraktor szil-foly extraktor.
Amúgy magát az extrakciós készüléket nem csak a soxhlet feltét képezi, szóval lombikot és hűtőt, valamint hozzá csövet is kell venned
bocsánat, első válaszára gondoltam gondoltam:)
előző voltam (vegyész)
Első:
leendő vegyészmérnök, de még mindig nem tudom elképzelni h hogy finomítja soxlet-val...
plusz még a mágneses keverő-melegítő is kell hozzá...
Üdvözlet!
Hát úgy gondoltam, hogy beleteszek pl egy marék szotyit ,és az majd kioldja az olajokat, meg hasonló,túl elvetemült?:(
szotyival nemtudom mire mész, nemhiszem hogy van benne annyi ásványi olaj amit ki is tudnál nyerni. Ui, nagyon sok a víz az olajhoz képest (szerintem). Magyarul beoldódna a vízbe, és nemigazán tudnád kinyerni. Eseteg akkor ha vízgőzzel nem nagyon illékony.
Inkább próbálkozz pl. narancshéjjal, azt tuti lehet:)
A narancshéj a jó! :)
simán ki lehet vízgőzdesztillálni. ha narancshéjat raksz egy lombikba, engedsz rá vizet, desztilláló feltét visszafolyó hűtővel, és kész a limolén! Bár annyira nem jó magában, mert túl tömény.
Ja, utána azt hiszem még rázótölcsérben át kell oldani vmi alacson fpú szerves osz.be, majd azt rotán leszedni.
oldószerrel is lehetne???!!!, csak úgy többe kerülne a leves ,mint a hús!?!?!?!?csak ez az egy módszer van , ami kioldja, és finomítja is ?
(gondolom észrevették hogy zöldfülű vagyok:Sde attól még érdekel:D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!