Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Mennyi 0 a nulladik hatványon?...

Mennyi 0 a nulladik hatványon? 1 vagy esetleg 0 lenne?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 10. 11:56
 1/7 anonim ***** válasza:
48%
Ha jól tudom, minden szám 0-dik hatványa definíció szerint 1. Tehát a 0-é is - éppen miatta definiálták különben így.
2010. ápr. 10. 12:08
 2/7 A kérdező kommentje:
Én is így tudtam, köszi a megerősítést...
2010. ápr. 10. 12:09
 3/7 anonim ***** válasza:
59%
Nulla a nulladikon azt nem ertelmezzuk, tehat semmikeppen sem 1.
2010. ápr. 10. 12:33
 4/7 anonim ***** válasza:

nem jól definiálható.

[link]

2010. ápr. 10. 12:36
 5/7 anonim válasza:
100%
Az igaz, hogy minden szám nulladik hatványa egy, de nulla nulladik hatványát nem értelmezzük. :)
2010. ápr. 10. 12:41
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
nincs megoldása
2010. ápr. 10. 18:56
 7/7 anonim ***** válasza:

Két definíciót is tanítottak neked matekból:

1. A nulla bármelyik hatványa nulla.

Másrészt, hogy a hatványozás azonosságai érvényben maradjanak, azt mondták, hogy légyszives fogadd el, hogy legyen igaz az, hogy

2. Bármely szám nulladik hatványa egy.

Amit te kérdezel, hogy a nulla a nulladikon mennyi, az az első szabály alapján nulla kellene, hogy legyen, a második szabály alapján meg egy kellene, hogy legyen.

De amiatt, mert a szabályok amúgy jók és (ennek az egy esetnek a kivételével) segítenek bennünket a hatványozásban, az is mellémondják, hogy a nulla a nulladikont ne értelmezzük, mert a két szabály ahol találkozik, ott "üti egymást"...

...amúgy mindenütt másutt jók...

2010. ápr. 14. 23:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!