Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Igaz, hogy egy tárgy alakja...

Igaz, hogy egy tárgy alakja minél bonyolultabb, összetettebb (több benne a fordulat és élesebb szögek vannak benne) annál jobb a hőleadás képessége, ha egy irányból éri hőhatás?

Figyelt kérdés

2016. ápr. 30. 13:11
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
De ez általános iskolás fizika, geometria, és ha ennyire érdekel, semeddig se tart rákeresni, és egyből megtalálod neten is, csak be kell írni. DE még mindig nem látom értelmét annak, hogy vizet forraljak azért, hogy egy fémdarabot kézzel beletegyek. De még mindig nem fogtad fel, hogy mi a felület te jó ég, már látom, hogy csimbókos lesz az ég alja miattad. Mi az, hogy beleraksz egy rudat a forróvízbe. és a vége nem lesz forró? Oldala nincs a rúdnak? Ha nagyobb lesz a felülete, ami a forró vízbe van, akkor szerinted attól majd jobban fog hűlni, nem több hőt vesz fel? Miért írok lekezelően? Mert írhatok akárhogy, ha nem jársz utána, én egyszerűen írtam le, érthetően, de nem érted. Akkor ne én legyek már a hülye...
2016. máj. 4. 15:32
 12/21 anonim ***** válasza:
Forralj fel vizet, tegyél bele tized mm-es rézdrótot olyan 2 métereset, és megfoghatod a másik végét 2 méterről. Jó szórakozást! Ettől jobb elfoglaltságot el se tudnék képzelni.
2016. máj. 4. 15:38
 13/21 A kérdező kommentje:

"Mi az, hogy beleraksz egy rudat a forróvízbe. és a vége nem lesz forró? Oldala nincs a rúdnak? Ha nagyobb lesz a felülete, ami a forró vízbe van.."

Én ilyet biztos nem mondtam. A rúd vége benne lehet a vízbe, de ahol megnő(megváltozik) a felület az már a szobahőmérsékletű levegőn van szárazon. ahogy a másik vége is lóg ki a levegőbe.

De AZ a vége, ami kint van, az odaáig eláramló hőt befolyásolná egy bemélyedés, beszűrás, barázda stb?

2016. máj. 4. 15:41
 14/21 anonim ***** válasza:
Nem írtad le, mi a fszra jó egy ilyen, hogy mi mekkora.
2016. máj. 4. 15:50
 15/21 A kérdező kommentje:

Jézus ember.. nem mondtam hogy fizikai számításokat kérek. Ezért nem közöltem adatokat, méreteket, anyagok, hőmérsékleteket. Csupán egy általános dologról kérdeztem, hogy ha növeljük valaminek a felületét, vagy csökkentjük, akkor az hatással van-e a hővezetésre.

De te azon agyalsz, hogy ez mire jó...???...

"A válaszíró 52%-ban hasznos válaszokat ad" - hát csodálkoznom kellene, hogy nem érted az embereket?

Konkrétan egy kérdésemre se válaszoltál ha megfigyeled.

Pedig egyszerű a kérdés, hatással van a geometriai sajátosság a hővezetésre, vagy sem? ENNYI.

2016. máj. 4. 16:06
 16/21 anonim ***** válasza:
puttujjá+ nemkérsz számítást. ha kérnél se kaPNÁL. DE érdekel h mennyit számít.
2016. máj. 4. 21:03
 17/21 anonim ***** válasza:
Tudod miért 52%? te retardált fasz? Mert ilyen értelmetlen, logikátlan nem normális gechik lepontozzák, a nagylelkű válaszaimat bammeg!
2016. máj. 4. 21:05
 18/21 A kérdező kommentje:

Igen biztos a többségben van a hiba nem benned. Tipikus magyar mentalitás, ahogy az utolsó "válaszaid" is mutatják, értelmet sugároz minden szava. Nem tudom milyen végzettséged van de fizikával neked se kellene foglalkozni, ahogy látom, vlmi sokkal egyszerűbbre tippelnék.

Ha visszaolvasod magadat akkor láthatod, hogy EEGYETLEN EGY válaszod volt értlemes és témába vágó, a többiben mind azt fejtetted ki ÉN milyen hülye vagyok.. Míg én minden írásod után probáltam veled megértetni a kérdésem, amellett hogy belátom nem vagyok fizikus, se matematikus. De ha az lennék most nem kérdeznék.

Ezért tőlem is kapod a megérdemelt pontozást.

2016. máj. 5. 02:11
 19/21 anonim ***** válasza:
Te meg nem érdemled meg, hogy segítsenek neked.
2016. máj. 5. 05:25
 20/21 anonim ***** válasza:
Ha az értetlenséged lehetne pontozni én is megajándékoználak.
2016. máj. 5. 06:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!