Igaz, hogy egy tárgy alakja minél bonyolultabb, összetettebb (több benne a fordulat és élesebb szögek vannak benne) annál jobb a hőleadás képessége, ha egy irányból éri hőhatás?
"Mi az, hogy beleraksz egy rudat a forróvízbe. és a vége nem lesz forró? Oldala nincs a rúdnak? Ha nagyobb lesz a felülete, ami a forró vízbe van.."
Én ilyet biztos nem mondtam. A rúd vége benne lehet a vízbe, de ahol megnő(megváltozik) a felület az már a szobahőmérsékletű levegőn van szárazon. ahogy a másik vége is lóg ki a levegőbe.
De AZ a vége, ami kint van, az odaáig eláramló hőt befolyásolná egy bemélyedés, beszűrás, barázda stb?
Jézus ember.. nem mondtam hogy fizikai számításokat kérek. Ezért nem közöltem adatokat, méreteket, anyagok, hőmérsékleteket. Csupán egy általános dologról kérdeztem, hogy ha növeljük valaminek a felületét, vagy csökkentjük, akkor az hatással van-e a hővezetésre.
De te azon agyalsz, hogy ez mire jó...???...
"A válaszíró 52%-ban hasznos válaszokat ad" - hát csodálkoznom kellene, hogy nem érted az embereket?
Konkrétan egy kérdésemre se válaszoltál ha megfigyeled.
Pedig egyszerű a kérdés, hatással van a geometriai sajátosság a hővezetésre, vagy sem? ENNYI.
Igen biztos a többségben van a hiba nem benned. Tipikus magyar mentalitás, ahogy az utolsó "válaszaid" is mutatják, értelmet sugároz minden szava. Nem tudom milyen végzettséged van de fizikával neked se kellene foglalkozni, ahogy látom, vlmi sokkal egyszerűbbre tippelnék.
Ha visszaolvasod magadat akkor láthatod, hogy EEGYETLEN EGY válaszod volt értlemes és témába vágó, a többiben mind azt fejtetted ki ÉN milyen hülye vagyok.. Míg én minden írásod után probáltam veled megértetni a kérdésem, amellett hogy belátom nem vagyok fizikus, se matematikus. De ha az lennék most nem kérdeznék.
Ezért tőlem is kapod a megérdemelt pontozást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!