Ez mit jelent? "a világegyetem "szétspriccel a végtelenbe…" "
Figyelt kérdés
A világegyetem tágulása miatt a világegyetem hőmérséklete folyamatosan csökken, nullához konvergál (örökké táguló világegyetem esetén), ami pedig azt jelenti, hogy egy idő után bármely fekete lyuk felszíni hőmérsékleténél alacsonyabb lesz, azaz egy idő után minden fekete lyuk tömege csökkenni kezd, végül teljesen elpárolog (örökké táguló világegyetem esetén (azért itt is előfordulhat elfajuló eset, például hiperbolikusan gyorsuló tágulás esetén a világegyetem mérete véges időn belül végtelen nagyra nőhet és nem biztos, hogy a fekete lyuknak lesz ideje elpárologni mielőtt a világegyetem „szétspriccel a végtelenbe…” ha ez megtörténik, többé nincs értelme térről és időről beszélni ahogy a kérdéses fekete lyukról sem), zárt világegyetem esetében a helyzet a tágulás, majd az ezt követő összehúzódás paramétereitől, illetve a fekete lyuk tömegétől függ).2010. ápr. 4. 13:33
1/2 Nemo kapitány (V.A.) válasza:
Ezt magyarázza meg, aki írta...
Véges sebességgel, véges időn belül végtelen nagyra hogyan nőhetne bármi?
De jelenleg inkább a tényeket kellene gyűjteni, tisztázni és aztán filozofálgatni.
2/2 anonim válasza:
Univerzumunkban minden a Semmi-be tart (=az ŰR-be; az ŰR-ben tűnik el).
Az ezzel szemben végzett munkánkkal (lehetséges, hogy) energiát termelünk (és erre a célra lettünk létrehozva).
Az ŰR végtelen hidege végül mindent elnyel.
Valószínűleg társadalmainkban is valami hasonló folyamat zajlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!