Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Most akkor tényleg megvan az...

EagleHUN kérdése:

Most akkor tényleg megvan az a bizonyos jel és ezzel bizonyíték?

Figyelt kérdés

[link]

A Nature elég megbízhatónak tűnik szerintem!

Most akkor hivatalosan is olyan jelet találtak, ami semmilyen természeti jelenséggel nem magyarázható. 2012 óta figyelik a területet és hallgatják ezeket a keskeny sávú a háttérzajból kiemelkedő jeleket. Melyek egy kisebb területről jönnek, de nem pontszerű forrásból (azaz bolygóról).

Ezzel most úgy néz ki bizonyítva van az idegen civilizációk léte!?

Mi a (tudományos)véleményetek?

A távolság nem derült ki számomra a cikkből, valaki tud konkrétabbat hány fényévre van a jelek forrása?

2016. márc. 3. 11:24
1 2
 11/18 Wadmalac ***** válasza:
Szerintem az ismétlődő 3-4-5 számhármas is elég nehezen magyarázható természetes okkal. :D
2016. márc. 4. 14:08
 12/18 Tislerics Máté ***** válasza:

Jogos! :D

Na jó mondjuk egy fekete lyuk körül keringő 3 pulzár is tudna azért félreérthető jeleket küldeni... :D

Ha már E.T. próbálkozna, szerintem biztosra menne, és nem kezdene ismételni 5 után... De hát ki tudja... :)

2016. márc. 4. 14:50
 13/18 Wadmalac ***** válasza:

"Na jó mondjuk egy fekete lyuk körül keringő 3 pulzár is tudna azért félreérthető jeleket küldeni..."

Igaz, igaz. Elég valószínűtlen konstelláció, de tényleg nem lehetetlen és amilyen sok galaxis van körülöttünk, az esélye nem nulla.

Ugyebár különben is kiderült nemrég, hogy mi ennél jóval ködösebb jeleket is vidáman feltételezünk értelmesnek. Tényleg, nagy a csönd a talán Dyson-gömbös észleléssel. Any news?

2016. márc. 5. 08:13
 14/18 Tislerics Máté ***** válasza:

Hát igen! meg kéne kukkolni azért a Hubble-el azt a valamit!

Bizonyára nem tudnak éles képeket készíteni, ami azért elég furcsa számomra: Ugye nem rég volt a hír hogy 13,4 milliárd fényévnyire levő galaxist fotóztak le a Hubble-el.

[link]

Nos ez a feltételezett Dyson gömb mindössze 1500 fényévre van. Talán vannak fontosabb dolgok, amiket meg kéne figyelni, és azért nem fotózzák. Passz!

2016. márc. 5. 09:24
 15/18 Wadmalac ***** válasza:
100%

Hát, hiába van sokkal közelebb, sokkal kisebb is egy csillag, mint egy galaxis. :)

A legjobb Hubble képen is max egy fehér pötty lehet.

Én inkább arra vagyok kiváncsi, hogy a fényerőváltozások további figyelése hozott-e valami újdonságot, illetve hogy a rádiójel-figyelés talált-e valamit.

2016. márc. 5. 11:56
 16/18 Tislerics Máté ***** válasza:

Igaz! utánaszámoltam a dolgoknak, valóban csak egy fehér kis pötty lenne, sőt olyan sokáig kéne egy pontba néznie a Hubble-nek, (hogy elég fotont gyűjtsön), hogy addigra a feltételezett szerkezet egy porfelhő látványág mosódna.

Remélem csak azért nem publikáltak eredményeket, mert még nem biztosak benne, bár minden jel arra utal, hogy egy Dyson gömb. Ez már túl szép, hogy igaz legyen... :D

Én egyébként azt javasolnám, hogy osszák meg a világgal a kapott összes száraz adatot. Talán egy buzgó kódfejtő srác a kis szobájában megfejtené...

Lehetne az a projekt szlogenje: Aki megfejti a kódot, a világ legjelentősebb felfedezését hajtja végre! :D

A SETI-nél persze biztos sokan nézegetik a jeleket... :D

2016. márc. 5. 16:06
 17/18 Wadmalac ***** válasza:
Én még mindig szkeptikus vagyok a mesterséges eredet témájában, de valahol reménykedek, hogy tévedek.
2016. márc. 8. 10:30
 18/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok érdekes választ, sok mindent megtudtam belőlük!

Remélhetőleg a közeljövőben fény fog derülni rá mi ez!

2016. márc. 12. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!