Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Szerintetek mennyire állja...

Szerintetek mennyire állja meg a helyét az elméletem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nagyon sok dokumentumfilmet néztem az univerzumról, tulajdonképpen az összes elérhetőt megnéztem, amit csak meg lehet szerezni magyar nyelven. Azt tudjuk, hogy az univerzum tágul. Nos, jelenleg nem tudni, hogy mégis mekkora a világegyetemünk, hisz nem látunk el a végéig, mivel a fény még nem is ért el hozzánk olyan messziről. Tehát ebből következik az, hogy megbecsülhetetlen a világunk mérete. Azt mondják, hogy nagyon, nagyon, nagyon sok idő múlva(pontos értéket nem tudok) kihunynak a csillagok(még a törpék is), és sötétség lesz az egész világegyetemben. Azt is tudjuk ugye, hogy az anyag nem vész el, csak átalakul. És mivel a világegyetemünk növekszik, így a galaxisok is egyre távolabbra kerülnek egymástól.

Ott vannak a fekete lyukak. A fekete lyuk elvileg mindent magába szív, még a fényt is. A kérdés az, hogy mi lesz azzal az anyaggal, amit magába szív a fekete lyuk? Szerintem a fekete lyuk arra van, hogy majd mire a mostani világegyetemünk "kihal", a fekete lyukak magukba szívják az anyagot, és mire ugye "kihal" a világegyetem, addigra már a fekete lyuk rengeteg anyagot szívott magába, és mint az élet körforgásaként, mikor már tulajdonképpen mondhatni, hogy "megtelt", akkor összesűrűsödik a fekete lyuk, majd felrobban, így kivetve magából azt az anyagot, amit magába szívott a több milliárd év alatt, így létrehozva megint egy új világegyetemet. Nos, mivel nem tudjuk, hogy a mostani világegyetemünk mégis mekkora, így feltételezhetem azt, hogy a miénk is így jött létre, és amit az ősrobbanásnak neveznek, az tulajdonképpen egy fekete lyuk volt, és mivel több fekete lyuk van, ezért több ősrobbanásnak is kellett lennie, csak tőlünk felfoghatatlan távolságra, és mivel annyira messze van, hogy a fénye még nem ért ide, ezért nem is tudunk róla. Nekem ez az elméletem. Leegyszerűsítve:

Van egy szőnyeg(a világunk), azon szétszórjuk a morzsákat. A fekete lyuk(porszívó) ezeket összeszedi idővel, majd mikor már megtelt a porszívó zsákja, akkor ezeket a felszívott morzsákat újra szétteríti a szőnyegen, így létrehozva a körforgást, ami az idők végezetéig, végtelenszer mehet végbe.

Ezen az "elméleten" 2 cigaretta elszívásának az ideje alatt alkottam meg, szóval biztos lesz benne hülyeség, de attól függetlenül szerintem elgondolkodtató.

2016. febr. 23. 04:52
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Látom sokan nem olvasták el az utolsó sort "Ezen az "elméleten" 2 cigaretta elszívásának az ideje alatt alkottam meg, szóval biztos lesz benne hülyeség, de attól függetlenül szerintem elgondolkodtató."

2 cigaretta között gondolkoztam ezen, nem éveken át, és nem vagyok híve, ennek az "elméletnek" (azért is raktam idézőjelbe). Én csak eljátszottam a gondolattal.

2016. febr. 25. 14:25
 12/13 A kérdező kommentje:
Valóban nem vágyik arra, hogy értelmet találjak benne, de ha jól tudom, mindennek van ellentéte, esetleg körforgása. Kvantumfizikába ne menjünk bele, mert azt még a fizikusok sem értik teljesen.
2016. febr. 25. 14:26
 13/13 anonim ***** válasza:
A fekete lyukak párolgásába azért vegyük bele hogy a nagyobb méretűek kb 10^100-on (1 googol) év alatt párolognak el, ami még így is 7.24690195*10^109-szor több mint az univerzum jelenlegi kora
2016. febr. 28. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!