Ez az időutazási teória jó ötlet szerintetek?
Én találtam ki, és szerintem van benne lehetőség.
Ugye v = s/t --> t = s/v
Ha visszamegyünk az időben, akkor nem "t"-vel, hanem "-t"-vel kell számolnunk, hiszen az általunk megtett idő negatív lesz, vagyis "negatív irányba" fogunk haladni az időben. Azaz visszafelé.
Ha a "t" negatív, akkor a "v" és az "s" közül az egyiknek is negatívnak kell lennie. De vajon melyiknek? Nagyon egyszerű. Képzeljük el, hogy van egy út, amin megy egy ember. Ahogy megy előre az idő, úgy megy előre az ember is. Ha mi "visszatekerjük", akkor az emberke a mozdulatait visszafelé fogja megtenni. Mit láttunk? Hogy az idő függvényében az illető ugyanazzal a sebességgel haladt előre is, meg visszafelé is. Az irány mindegy, hogy előre vagy hátra, hiszen a sebesség megvolt hozzá. Na de mi a helyzet az úttal? Láthatjuk, hogy egyre kevesebb utat tett meg, azaz tulajdonképpen "negatív utat" tett meg. Tehát az útnak kell negatívnak lennie. Innen pedig már egyszerű levonni a következtetést:
Ha vissza akarunk utazni az időben, akkor negatív utat kell megtennünk. Csak rá kell jönnünk, hogy az adott dimenziós térben hogyan lehetséges negatív utat megtenni, és ha képesek leszünk rá, úgy lehet majd visszamenni az időben is.
ŰBocsánat, négy D-ben pont hogy már csak sík körül lehet forgatni.
2 D-ben csak pont, tehát 0 dimenziós idom körül tudsz forgatni. 3 D-ben tengely, vagyis 1 D-s alakzat körül tudsz forgatni. 4 D-ben 2 D-s alakzat, sík körül tudsz forgatni.
Attól függően, hogy a sík milyen helyzetű a 4 dimenzióban, vagy a 3D-s test tükörképét, vagy kifordítottját tudod előállítani.
De most utánagondolva azt hiszem elrontottam, a sík körül forgatással csak tükörképet tudsz produkálni (egy tükörírással feliratozott számlapú visszafelé járó vekkert például), egy 3 D-s térre tükrözéssel kapod a kifordult labdát.
Nem nehéz ám belekeveredni.
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!