Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Ha egy áramkörben van egy...

Ha egy áramkörben van egy izzó, ami világít, akkor az elektronok, amik átáramlanak, megszűnnek létezni, hogy fény lehessen?

Figyelt kérdés
2015. dec. 15. 17:55
1 2
 11/17 Wadmalac ***** válasza:

Csinálsz egy olyan rendszert, hogy egy tartályból vizet pumpálsz egy csőbe, ami egy vízkerék fölé emelkedik, azt meghajtva visszaesik a tartályba.

A vízkerék meg van hajtva, tehát energiát vesz ki a vízből. Mégis, megfordulna a fejedben, hogy ettől a vízből bármennyi elveszik?

2015. dec. 16. 08:37
 12/17 anonim ***** válasza:

A víz az pont nem folyik vissza.

Szerintem ez a 2. kérdés még érdekesebb.

2015. dec. 17. 09:40
 13/17 anonim válasza:

Az a gond, hogy úgy gondolják sokan, hogy egy elektron(ok) teper mint állat Paksról, és Igricibe bemegy az izzóba, azután mint aki jól végezte munkáját, visszadzsavel a másik deróton.

No ez nem így működik. Látványosan szemléltetve ezt úgy kell elképzelni, hogy az elektron csupán az energiáját adja át a másik elektronnak, mint ahogy pl. a golyók vannak sorban felfüggesztve, és az elsőt ha hozzákoccintod a sorban mellette levőhöz, az átadja az energiát a következőnek, az tovább és tovább, és a végén az utolsó távolodik el a sorból.

2015. dec. 17. 11:12
 14/17 Wadmalac ***** válasza:

"A víz az pont nem folyik vissza."

???????????

2015. dec. 17. 12:14
 15/17 anonim ***** válasza:
Szerintem is érdekes a második kérdés, de őszintén szólva ennek megválaszolásához már mélyebb kvantumfizikai ismeretek kellenek. Ez rajtam is kifogott. Itt azért páran értenek a témához, úgyhogy én ezúton is bíztatnám őket, hogy próbálják megmagyarázni, mert való igaz, hogy az áramkört a földdel is lehet zárni, nem kell visszatérnie az atomerőműbe. De szerintem itt már belejátszik a kvantumfizika egy kicsit a dologba. És ez engem is érdekelne.
2015. dec. 17. 23:57
 16/17 anonim ***** válasza:
Váltóáramnál nem folynak egyirányba az elektronok tehát körbe sem mennek. Ott rezegnek össze vissza és van egy oda-vissza hullámzásuk is ami kb egy pár centi csak. Az energia adódik át úgy mint a víz hullámzásánál. Maga a víz nem sokat mozdul a hullám terjedésének irányába.
2015. dec. 18. 07:34
 17/17 Nemes Zoltán válasza:

Szerintem az áram viselkedésének nagy részét jól lehet szemléltetni a víz viselkedésével, persze itt az áramlás, munkavégzés részre gondolok.

Ahol ez nem lehetséges ott marad a matematika.

Mindenesetre, úgy tudom hogy az elektronok túlélik ha az izzó világítani kezd.

Amúgy szerintem a generátor oldalról is van földelés, szóval a kör úgy is megvan ha a földbe vezetitek az áramot.

2015. dec. 18. 07:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!