Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Napenergiával és egy nagyitova...

Napenergiával és egy nagyitoval ki lehet pattogtatni a kukoricaszemeket?

Figyelt kérdés
2010. márc. 20. 11:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
ha elég meleg akkor sztem igen.
2010. márc. 20. 11:27
 2/11 anonim ***** válasza:
persze. idővel.
2010. márc. 20. 12:46
 3/11 anonim ***** válasza:
Ma láttam egy videot,eszméletlen. Pár szem pattogtatni való kukoricát tettek egy asztallapra, köré 4 mobiltelefont, amit (mindegyiket egyszerre) megcsörgettek. A kukoricaszemek villámgyorsan kipattogtak. 3 különböző alkalommal,megismételve. Én még nem próbáltam,mert ma egyedül nem tudtam volna, de holnap feltétlenül.Szerintem az lenne még érdekesebb, ha a telefonokat "felvennénk" azaz beszéd módban tennénk az asztalra, és akkor vajon úgy is működik-e a dolog? Ez azért érdekesebb, mert csengés közben nyilván nem tartod közel magadhoz a készüléket, de amikor beszélsz,ált.igen.Vajon tényleg,mennyire káros a mobilsugárzás?
2010. márc. 20. 22:56
 4/11 anonim ***** válasza:

22:56-os, linket tudnál adni, hogy hol láttad?

Annyira hihetetlen számomra amit írsz, hogy látni szeretném...

Nem azt mondom, hogy lehetetlen, hanem, hogy számomra hihetetlen...

2010. márc. 23. 09:13
 5/11 anonim válasza:

Ez jó :D rákerestem hogy "mobil popcorn" és a kiadott találatok közt volt ez.

[link]

Ezt ki kell próbálni! :)

2010. márc. 23. 16:25
 6/11 anonim válasza:
Egyébként nagyítóval szerintem ha túl kicsire fókuszálod, előbb átégeti a külsejét minthogy kipattogna, de szerintem megoldható. Majd ezt is kipróbálom. :D
2010. márc. 23. 16:26
 7/11 anonim válasza:
A mobilos cucc hülyeség. A mobilok 900Mhz, 1800Mhz, 1900Mhz körül működnek. A vizet a 2400Mhz melegíti, amit a mikrohullámú állít elő. Azokban a videókban az asztal alá, egy mikrohullámú magnetron van beszerelve, és az pattogtatja ki. Hááát, ezt már nem kicsit veszélyes dolog megcsinálni. Nem is beszélve arról hogy egy mikró sugárzása nagyságrendekkel nagyobb mint egy mobilé
2010. márc. 23. 19:06
 8/11 anonim ***** válasza:

Többféle átmérőben csiszoltam már parabola távcső tükröt. És 40-50cm-ig építettem ilyen optikai rendszereket. Naná, hogy kísérleteztem a hőenergia terén. :-) Ezek 10-25cm közötti átmérővel már sok fényt (hőenergiát) gyűjtenek össze, ha le vannak alumíniumozva a polírozott felületek, akkor meg főleg. Egy alkalommal (sok éve) egy 25cm-es alumínium és kvarc réteggel (tükröző bevonat) ellátott tükörrel egy kutyaólat vettem célba másfél méterről. Pár másodperc múlva füstölt és fél perc múlva lángra lobbant a fa. Nagyobb tükrökkel (lencsékkel) ólmot lágyabb üveget is lehet olvasztani. Egy 1000mm fókuszú optika a Nap képét kb 9mm-es átmérőben képezi le. Ha te egy pattogatott kukoricát nem elégetni, hanem kipattogtatni szeretnél, akkor ne teljesen fókuszálj rá, hanem defókuszálva próbáld meg, azaz ne 9mm hanem mondjuk 15mm átmérőben vetítsd rá a Nap fényét. Akkor nem ég el, de folyamatosan fel fog melegedni. próbáld ki. :-)Egy 20-30cm fókuszú lencsével is ugyanilyen elven megpróbálhatod, csak tovább tart, mert a lencse átmérője és fénygyűjtő felülete kisebb. Jó kísérletezést.

Optikus

2010. márc. 24. 11:05
 9/11 anonim ***** válasza:
IGEN, nagyítóval ki lehet. Mi amikor kicsik voltunk 1X ezzel szórakoztunk.
2010. márc. 24. 20:04
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :D
2010. márc. 24. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!