Mi szükség van részecskegyorsítóra? Az emberiségnek ez árthat? Ki engedélyezi az ilyeneket? Ez jó vagy rossz?
kedves "agyamra megy"!
ha azok a buta és felelőtlen tudósok nem folytatnak mindenféle értelmetlen és haszontalan kisérleteket, bizony te sem tudnál most a számítógéped előtt ülve, az internetet használni :)
(meg ülhetnél a tábortűz előtt a barlangban, azon mélázva, hogy vajh' hogyan tudnád a holnapi betevő mammutot elejteni :)
agyamramegyesnek:
***legyint, ráhagyja***
Én olvastam erről.
Meg lehet nyugodni, a gyorsító nem képes létrehozni stabil fekete-lyukat! Egyes tudósok szerint az ütközéseknél úgymond melléktermékként iszonyat rövid időre létrejöhet fekete-lyuk sűrűségű anyag, de ez a számítások alapján és a tapasztalat alapján(A föld külső légkörében ennél 200× nagyobb energiájú ütközések is előfordulnak, mégis áll még a világunk!)is rögtön "elpárolog" majd(Hawking-féle sugárzás gyorsan "elerodálja").
Én személy szerint nagyon örülök, hogy ilyen kísérlet is indul végre! Talán közelebb kerül az emberiség a nagy álomhoz, a makro és mikrokozmosz egyesített elméletéhez, amit Einstein is szeretett volna megoldani, csak sajnos azelőtt eltávozott ebből a világból, mielőtt ezt is kiötölhette volna (úgy tudom tényleg haláláig dolgozott rajta). Ha egy ilyen elmélet felépülne, akkor az emberiség valószínűleg ebben a világban mindent képes lenne pontosan megismerni, leírni.
Az ütköztetésekkor a "téridő szövedéke felszakadhat" egy nagyon rövid időre, ennek a vizsgálata, alapokat teremthet egy esetleges majdani időgép megépítéséhez, ha ez fizikailag tényleg lehetséges! Ez nem is olyan távoli elképzelés a kvantumfizikusok állítólag már elméletben leírták, és semmilyen más törvény nem tiltotta meg az időutazás lehetőségét! Ezt azért nem úgy kell elképzelni, mint a vissza a jövőbe c. filmben, szó sem lehet arról, hogy megölöd az akkori éned stb. és ezáltal meg sem születsz, valószínűleg csak info-kat lehet majd megtudni az utazás által!
Azt hallottam, hogy az utolsó teszteléskor valami meghibásodás lépett fel, ezért az egész kísérlet 2 hónapot csúszik majd!
Szerintem nagyon jó ez!
Inkább a túllihegett szubjektivitással, ne terhelnék az embert, főleg hogy milyenek(az emberek)...(és akinek magára kéne nem veszi magára:S)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!