Mi szükség van részecskegyorsítóra? Az emberiségnek ez árthat? Ki engedélyezi az ilyeneket? Ez jó vagy rossz?

Igen, csak 1 napja volt a kérdés.
Az emberiségnek NEM árthat. Ez nem akar felrobbanni, mint egy szokványos atomerőmű.
A kutatási eredményei pedig egyértelműen JÓK.
Ja: és az atomerőmű, ha robban, az is gőzrobbanás - és nem atomrobbanás.

on
igaz, hogy "csak" gőzrobbanás, de azért elég sok szemetet tud szétszórni...
off

Majd a fúziós erőmű beindításánál mennyi idióta fog tiltakozni akik fizikával utoljára a gimiben találkoztak, vagy ott se.
Égessük inkább tovább a kőolajat, meg a szenet, jó az nekünk, ha a XVIII. században bevált. Mit nekünk szén-dioxid kibocsátás, meg ózon réteg.

apró megjegyzés:
van már fúziós erőmű (tokamak) - az más kérdés, hogy egyelőre több energia kell a folyamat fenntartásához, mint amennyit ki lehet nyerni belőle...

Pl. megtudhatjuk, hogy hány párhuzamos (tér)dimenzió létezik még. Már ha van egyáltalán több.
Illetve az ősrobbanás miértjeire is választ adhat.
Az én véleményem szerint a "big-bang" előtt egy dimenzió létezett, ám mikor az ősrobbanás bekövetkezett, szétváltak a dimenziók, amiben mi élünk (illetve érzékelünk), azok ugye az elektronok, a protonok és a neutronok. Ám valószínűleg több ilyen elemi részecske is létezik, és nagy valószínűséggel azok alkotják a titokzatos sötét anyagot, ami a sötét energiát adja.

hát nem tudom, én sem értem, h mi szükség rá... de akkor joggal tehetjük fel a kérdést, h mi szükség volt az eddigiekre?
erre meg csak azt tudom, mondani,h a tudomány nélkül nem tartanánk ott, ahol vagyunk. előbb utóbb úgyis megtapasztaljuk a hasznát, vagy lehet, h a hasznát már csak a gyerekeink érzékelik.
mindenestre valahol nevetséges volt az az álhír, h ha ez beindul,akkor kialakul a fekete lyuk és beszippantja a földet :) én már azon gondolkoztam, h hogyan erősítsem magamra a gyerekeimet és a megfelelő hátizsákba mit pakoljak be, ami nem szeretnék itthagyni, h valamiből majd tudjak előre gondoskodni a gyerekeimről és legyen emlékük is az életünkről :)
szal sztem ne fogjátok a fejeteket a kísérletezgető tudósok miatt, hisz nem ok nélkül csinálják, amit csinálnak.
és valóban örülnék, ha valaki, aki ért is a kérdéshez, elmagyarázná, h mire is jó a részecske gyorsítás... köszke :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!