Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Milyen technikával vágták mm...

Milyen technikával vágták mm pontossággal a tömör köveket a piramisokhoz a világ sok részén, többezer évvel ezelőtt?

Figyelt kérdés
Úgy, hogy elméletben még nem volt olyan technológia, amellyel ezt meg lehetett volna csinálni, sőt még ma sincs. Vagy tévedek? Mi erre a legracionálisabb magyarázat?

2015. júl. 23. 21:24
1 2 3 4 5
 31/45 A kérdező kommentje:
Ilyen simára nem csiszolhatták. Kizárva.
2015. júl. 24. 15:59
 32/45 anonim ***** válasza:
Csak úgy miután elveted aténykeet, persze tökéletesen racionális módon, megkérdezném, hogy pontosan milyen simára is nem csiszolhatták? és volt már a kezedben csiszolópapír?
2015. júl. 24. 16:02
 33/45 A kérdező kommentje:
Volt, és a csiszolószemcsék magukban 1mm esek. Min. Ehhez jön még a lap gyűrődése. És ilyen kis szemcsékkel nem lehet követ vágni, mert a csiszolószemcsék porladnak el. Még ha egy fát is csiszolsz, 10 húzás után vehetsz új csiszolópapírt, és ez akkor még a 21. század, nem 4000 évvel ezelőtt.
2015. júl. 24. 16:34
 34/45 anonim ***** válasza:
Még mindig nem láttam semmi bizonyítékot arra, hogy hajszálpontosan épültek azok a piramisok, míg egy tucatnyi kép lett belinkelve, hogy egy csomó kő kiesett, rések törések vannak bennük. Szóval talán mutass valami bizonyítékot erről a lézerrel kimért precizitású piramisról amiről csak te tudsz.
2015. júl. 24. 16:38
 35/45 A kérdező kommentje:
Nézd meg őket élőben, ahogy én!
2015. júl. 24. 16:41
 36/45 A kérdező kommentje:
De, ha egy pixeles képről meg tudod nekem mondani, hogy 1mm pontossággal készült-e vagy nem, hű, az gratula!
2015. júl. 24. 16:41
 37/45 A kérdező kommentje:
:D
2015. júl. 24. 16:42
 38/45 anonim ***** válasza:
Hát azért én már jónéhány éve nem láttam olyan képet ami milliméteres kockákból állt volna. De értem a te racionális érvelésed, hogy te láttad és hajszálpontos illeszkedése volt csak erről a többi milliárd turista, piramiskutató nem tud. Te nyertél.
2015. júl. 24. 16:44
 39/45 Gugu Gabor ***** válasza:

Nem kötözködés kép, de miért nem lehet kézzel lábbal akármivel olyan simára csiszolni azokat a köveket?

Itt van pld ez:

[link]

A méretétől eltekintve nagyobb szakértelmet igényelt az elkészítése mint egy x*x méteres téglának amit "csak" simára kellett csiszolni.

Az ókori szobrokat, domborműveket is az idegen lények segítségével készítették szerte a világon?

2015. júl. 24. 18:13
 40/45 A kérdező kommentje:
Ez egy nagyon jó érv!
2015. júl. 24. 21:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.