Lehetséges árammal közvetlenül vizet forralni?
Tehát úgy hogy a kábelt két helyen betesszük a vízbe és az áram a vízen menyjen kérészül.
Gondolom a normál 230-al ez nem lehetséges, de akkor hogyan lehet, úgy hogy ne a kábel olvadjon szét hanem főleg a víz melegedjen, ráadásul gyorsan?
De ha nekem nem hiszel, itt van ugyanez egy kissé "meredekebb" kiadásban:
https://www.youtube.com/watch?v=aTejx32xVgc
Pedro
@Wadmalac
"Azért hozzátenném, 50 Hz váltóárammal nem nagyon lesz vízbontás. "
Már miért ne lenne???? csak az elektródákon nem külön fejlődik hidrogén és oxigén, hanem mindkét elektródán durranógáz keverék képződik.
A szaunakályhák közül a gőzfejlesztő pont így működik!
A víz ellenállása pont alkalmas erre, ha az elektródák kellően nagy felületűek, saválló acélból készültek, és alkalmasan megválasztott távolságra vannak egymástól.
Másik példa a vízindító (régi, csúszógyűrűs aszinkron motorok indítási módszere volt, víz+szóda oldat (nátrium hidrogén karbonát)) volt, a régi körhinták egy tartozéka volt ez.
"Másik példa a vízindító (régi, csúszógyűrűs aszinkron motorok indítási módszere volt, víz+szóda oldat (nátrium hidrogén karbonát)) volt, a régi körhinták egy tartozéka volt ez."
Mi is volt ez? Kicsit hiányos a leírás. Ellenállásként hazsnálták, vagy mi?
"
@Wadmalac
/"A leírt pengés-fadarabos melegítés szerintem a nedves fát használja fűtőellenállásként,"
NEM. :) Ha a fa nem ér bele a vízbe, a víz akkor is felmelegszik./
Nos, a leírásban nem szerepelt, hogy csak az "elektródák" érnek a vízbe, ezért gondoltam, amit gondoltam. :)
/@Wadmalac
"Azért hozzátenném, 50 Hz váltóárammal nem nagyon lesz vízbontás. "
Már miért ne lenne???? csak az elektródákon nem külön fejlődik hidrogén és oxigén, hanem mindkét elektródán durranógáz keverék képződik./
Valamennyi vízbontásod persze lesz, de nagyságrendekkel kevesebb, mint egyenárammal. Szóval talán bővebben kellett volna fogalmaznom, a "nem nagyon lesz" nem azt akarta jelenteni, hogy egyáltalán nem lesz. :)
Csak az 5-ös kommentre reagáltam, hogy ez nem vízmelegítés lesz, hanem vízbontás.
A 7-es is erre reagált, mondjuk ő azt írta, NINCS kémiai hatás, ami azért jelen esetben túlzás, egy elekrolízises oldott anyag kiválasztásra igaz, hogy az ellenfázisok szinte nullára csökkentik a kiválást, de a vízbontásra nem.
https://www.youtube.com/watch?v=karsItl5DWA
Én úgy látom hogy ez a videó válasz a kérdésemre.
Kivéve hogy ha rosszul látom és nem felforralja a vizet hanem szétbontja, mert ugyebár a kettő elég hasonlóan néz ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!