Melyik az a csővastagság, ahol még nem ejti el a vizet?
Ezek szerint nem voltam érthető. Nem az áramlási sebesség érdekel, hanem az, hogy "kiesik"-e a vízoszlop a csőből bizonyos vastagság fölött.
Tehát adva van egy U alakú, vízzel feltöltött cső, melynek a két vége egy-egy vízzel telt tartályba ér bele, mondjuk 1-1m mélyen, míg a víz fölötti íves rész 1/2m magasan van a vízszinthez képest.
Egyszerűbb példával: ha bort akarnék leszívni a hordóból, és akkora tüdőm lenne, hogy egy 12cm átmérőjű csövet meg tudnék szívni, működne-e a mutatvány, vagy visszaejtené a hordóba a folyadékoszlopot?
A légköri nyomás kb. 10 m magas vízoszlopot képes megtartani, csőátmérőtől függetlenül.
p = rhó*g*h ; ->h
ha jól értem ez egy fejjel lefele lévő U alak vagyis egy n :) ami két különböző magasságú nyílt vízfelszín közé van betéve
szerintem ha a csőben nincs benne levegő nem számít az átmérője mindig ki akarja egyenlíteni a vízszinteket
viszont ha csak úgy levegőstől felülről beleengeded a két tóba akkor sose fog felkúszni benne előbb önt ki a felső tó
A kérdező kommentje:
Ezek szerint nem voltam érthető. Nem az áramlási sebesség érdekel, hanem az, hogy "kiesik"-e a vízoszlop a csőből bizonyos vastagság fölött.
Tehát adva van egy U alakú, vízzel feltöltött cső,
Kérdező vízzel feltöltött csőről beszélt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!