Az ijen beágyazott bonyolultabb derivált hogy kell csináljam?
Az ráadásul köbön van csak el lett írva..
A BGFeseket mért szídja mindenki? Nálunk minden matekos zhban szivatós feladatok vannak..
x^7/x^8 = x^(-1)
Ennek a deriváltja -1*x^(-2) = -1/x^2
(6x^3)/(4*x-3) deriváltja hányadosként kiszámolva:
[18*x^2 * (4*x-3) - 6x^3*4]/(4*x-3)^2
Csillagos példákról annyit, hogy ezt megcsinálták lazán az újpesti Babits Mihály Gimnáziumban matekfakton. :)
ma 17:10
nem tudom mostanában mi megy, de régen komolyan mondom, hogy ilyen volt egy átlagos emelt szintű érettségi feladat amiben deriválni kellett, annyi különbséggel, hogy valami szöveges dologból magadtól kellett felírni egy ehhez hasonló függvényt és pl azért kellett deriválni mert megkérdezték az egyik tulajdonságát amire deriválással lehet legegyszerűbben rájönni. :O Nem mondom hogy a legkönnyebb feladatok közt volt nálunk az ilyesmi gimiben, de legtöbben értették nálunk is matek fakton
a BGF-ről meg annyit, hogy akit én korrepetáltam, ő valszámból nem tudott átmenni, valszám alatt körülbelül az emelt szintű érettségi valószínűség számítását értették.. aki értette rendesen a kombináció, variáció, permutáció fogalmát és legalább ilyen szintű alap feladatot meg tudott oldani mint pl hogy mennyi esélye van hogy egymás után 2x dobsz 6-ost az már simán 2-est ért. :O én már évek óta kiábrándultam egy két szak matematika oktatásából :O
Ismertem pár BGF-est én is diák éveim alatt, korepetáltam is 1-2-őt.
Egyetértek a felettem szólókkal, az a baj, hogy sok ismerősöm is úgy állította be, mintha a rajtuk számonkért anyag HÚ DE LEHETETLEN NEHÉZ lett volna, de mikor megmutatták 2x körberöhögte őket mindenki műszakin.
Ráadásul nem akarok általánosítani, de nem láttam még náluk többet puskázó diákokat. Komolyan. Ezek matek vizsgálra is 8 méter puskával mentek.
A grammarNatzi-t meg inkább hagynám, az manapság már . . .
Mindenesetre, ha nekem egy alkalmazott a fentebbi formában írna céges levelet, 2x meggondolnám, van e értelme foglalkoztatni a cégemnél.
Ha ez a nehéz derivált integrálásnál meg fogtok halni...
Egyébként mit tanultok matekon ha a deriválás a nehéz?
A határérték számításon kívül mi ezt mind középsuliban vettük. Az első válaszoló megoldása pedig jó (a többiekét nem néztem).
Még valami, nem ijen, hanem ilyen
Akkor te miből érettségiztél? :O
Könyörgöm miért kellett eltörölni a felvételit felsőoktatásba? :'( kitalálom, az irodalom és a történelem pontjaidat dupláztad és volt nyelvvizsgád, azért volt elég pontod.. -.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!