Mi a véleményed az időutazásról?
16:25ös vagyok.
Volt ez a példa, hogy 10 évet visszamegyek és találkozok önmagammal, de a fiatalabb énem nem emlékszik rá. Nos ez amiatt is lehet, mert mondjuk csak egy bolondnak nézted a jövőbeli magad, és nem ragadt meg a fejedben, mert nem volt lényeges. Ha a buszon mondjuk leszólít egy idegen, akkor másnap már nem is emlékszem rá, hogy ki volt, hogy nézett ki, arra se hogy mit mondott, ha egyszerűen nem lényeges.
Amúgy szerintem, ha van időutazás, akkor gondoskodnak arról, hogy mi soha az életbe ne szerezzünk tudomást róla.
A fizikusok ma komolyan foglalkoznak a párhuzamos világegyetemek létezésének kérdésével. Eszerint minden kvantumállapotnak egy-egy világegyetem felel meg. Tehát mondjuk belőlem is végtelenül sok van, és a jelenem, amiben élek, mindig más egy kicsit.
Az időutazásra lefordítva. Ha 2010-ből visszamegyek 1933-ba és megölöm Hitlert, utána pedig visszatérek 2010-be nem keletkezik ellentmondás, mivel én már egy másik 2010-be érkezek vissza, ahol sohasem volt második világháború és más lett a történelem. És ahol korábban én sem léteztem. Egy kicsit úgy, mint a Vissza a jövőbe II.-ben, ahol a sportalmanach megkavarja a múltat és ezért Marty és a Doki egy másik 1985-be érkeznek vissza. Ami ott mindenki számára a valóságot jelenti, kivéve őket.
Egy nagy igazságot hallottam ezzel kapcsolatban:
"Ha az időutazást valaha is feltalálják, akkor az már most is van."
Szerintem egyébként lehetséges, csak még nem találták meg a módját. Fizikai akadálya nincs. Sokféle elmélet létezik ezzel kapcsolatban, de a legtöbb a multidimenzió-utazáshoz hasonlítja az időutazást. Ha egyszer elhagyod a saját idődimenziódat, akkor soha nem térhetsz vissza ugyanoda. (Ugyanez igaz a térre is.)
Itt mindenkit ki kell ábránditanom.Az időutazás megtőrtént.Egy kisérlett a szubatomi részecskékel.
Ha 4-5 lézersugarat kereszbe teszűnk az torzitja a terett.
Discovery Sciense.
Egy ember esetében.Ott a fekelyuk.Neméljűk tul?De tuléljűk
hisz a fekelyuknak a kőzepe nyugalomban van.Mint egy tornádo kőzepén.
Hogy mért nem jönnek vissza? Hát ezért:
mondjuk felfedezem az időutazást, és el akarom érni, hogy a törökök ne jöjjenek be Magyarországra. Visszamegyek, és sikerül ezt elérnem. Csakhogy akkor a jövőben nem lesz okom visszamenni. Tehát a törökök bejönnek Magyarországra
És ugyanígy minden szándékos (és sikeres) változtatás a múltban paradoxonhoz vezet. Tehát ha sikerül is feltalálni valamikor, de a tudósoknak van egy cseppnyi józan esze, akkor nem jönnek vissza tanítani, maximum megfigyelni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!