Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Mi a véleményed az időutazásról?

Mi a véleményed az időutazásról?

Figyelt kérdés
szerinted "majd" lehetséges? "elvileg már részecskéket tudnak az időbe utaztatni"
2010. febr. 7. 01:34
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
ha mondjuk lehetséges lenne és vissza mennénk a múltba, és valamit megváltoztatnánk akkor ugyebár más jelen következne be, ahol majd újra megváltoztatnánk a múltat és igy egy szépen körbe-körbe mennénk
2010. febr. 7. 01:37
 2/20 anonim ***** válasza:

Szerintem jó dolog.

De előttem lévőnek igaza van, ez nem működne

2010. febr. 7. 09:28
 3/20 anonim ***** válasza:
Az a baj az elsővel, hogy amerikai filmeken nőtt fel, ahol teljesen hülyén kezelik az időutazást. Persze, a mi felfogásunk az, hogy körbe körbe menne, de csak mert nem tudunk elszakadni a saját időfogalmunktól. Ha egy 4D-s testként képzeled el egészet, mindjárt másképp néz ki.
2010. febr. 7. 09:48
 4/20 anonim ***** válasza:
Ez nem elképzelés kérdése hanem józan észé! Ami nincs oda nem lehet menni!Hogy lehet az hogy ezt az egyszerű dolgot nem lehet felfogni sok embernek?
2010. febr. 7. 10:32
 5/20 anonim ***** válasza:

Lehet, de felesleges. Ezt gondolatban levezettem magamnak, nem tudom másnak eszébe jutott-e már.

Tehát tegyük fel, hogy van egy működő időgéped, és visszautazol azzal a céllal mondjuk 10 évet, hogy találkozz önmagaddal. Viszont ha a célodat elérted volna, kellene, hogy legyen egy emléked a találkozásról, vagy legalábbis arról hagy találkoztál valakivel, aki azt állította, hogy ő te vagy, és a jövőből érkezett. Tehát valami még így is megakadályozza azt, hogy változtass a múlton. Valami olyan körülmény, amit nem ismersz. Erre alapozom azt, hogy még időgép birtokában sem lehetséges megváltoztatni a múltat. Nem tudom mennyire állja meg a helyét, de én ezt így gondolom.

Egyébként ha jól tudom az időutazásnak nincs fizikai akadálya, csak ha igazam van, akkor (történelem kutatáson kívül) értelme sem.

2010. febr. 7. 11:00
 6/20 anonim válasza:
Egy csomó dolgot helyre kellene hoznom az életembe, ha létezne.
2010. febr. 7. 12:03
 7/20 anonim ***** válasza:

Nincs időutazás!

Ha visszamész a múltba és megváltoztatsz egy dolgot, az nem csak a te életedre hanem sok más emberére is kihatással lenne, mivel egymáshoz kapcsolódnak sokszor a tetteink, egymástól függenek!

Na most ha 1000 évet vagy még többet mész vissza, akkor már több száz vagy ezer ember életét változtatod meg, mivel jóval kevesebben éltek akkoriban, és valószínáleg jóval összefonódottabb életük is volt + fogalmad sincs ki kitől származik, vagy nem származik!

Így ha visszamész akár csak 1000 évet, bármilyen jelentéktelen változtatással lehet hogy megakadályozod a saját születésedet. És minél régebbre mész vissza, ennek a valószínűsége annál nagyobb.

A fent említett emlékekről, mg stb. ne si beszéljünk, mert még tovább bonyolítja a helyzetet.

Tehát, ha sikerülne is egy ilyen gépet létrehozni, ami visszarepít (ami lehetetlen) - az a legesélyesebb, hogy az utazás pillanatában már meghalnál, vagy súlyos idegrendszeri károsodásaid lennének.

2010. febr. 7. 13:09
 8/20 anonim ***** válasza:

Egy példát mondok, hogy jobban megértsd:

- Banális a példa, de mindegyikünk vissza tudja vezetni a családfáját a legrégebbi őskorig! Persze, mivel élünk mindannyian, és mindannyiunknak kellett élnie az őseinek már az őskorban is. Az egy más kérdés, hogy nem tudjuk kik voltak, hol éltek...de éltek!

Na most, visszamész 2300 évet, és tegyük fel, hogy megölsz egy szícliai származású római katonát. Ezzel a tettel, lehet hogy megakadályoztad Hitler megszületését! Ugyanis senki nem tudja, hogy pont egy szicíliai származású római katona nem-e szerepel Hitler családfáján évezredeket visszamenve. De az is lehet, hogy mégis megszületik Hitler, csak más lesz a személyisége, mivel másvalaki lesz az ősapja, nem pedig a római katona. És

a kvöetkező 2200 évben godnolj bele ennek a római katonának az utódai hány emberrel találkoznak, beszélgetnek, kereskednek, harcolnak összesen? Majdnem érintve lenne a dologban egész Európa! Tehát mondhatni, hogy egyetlen ember életének apró változtatásával megváltoztattad egész Európa történelmét, azon keresztül pedig az egész világét! És ehhez elég az is, ha egy fűszálat keresztbe teszel a múltban, vagy csak egyszerűen ott hagyod a lábnyomod a porban és valaki kiolvassa belőle az "adidas" felriatot.

Előző voltam....

2010. febr. 7. 13:17
 9/20 anonim ***** válasza:
Esetleg lehetséges lenne, hogyha úgy utaznánk időt, hogy csak külső szemlélőként, és nem tudunk beleavatkozni. (Jó kis töri órák lehetnének.)
2010. febr. 7. 15:13
 10/20 anonim válasza:
És arra nem gondoltatok, hogy már a megváltoztatott időt éljük?
2010. febr. 7. 16:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!