Elméletben létezik olyan Teleportációs technológia amiben nem öljük meg azaz nem másoljuk le az eredeti alanyt, hanem valóban az eredetit kapjuk meg a túloldalon?
Azaz valóban Teleportálunk!
(Mint például bármilyen játékban.)
(De nyilván még csak elméletileg!)
Nem tudom te konkrétan mire gondolsz, mert elég érthetetlen a kérdésed. Az, hogy 1 dologból több dolog lesz klónozásnak hívják, nem teleportálásnak.
A teleportálás az, amikor X pontból eljutsz Y pontba.
Ha jól tudom ilyet nem csak elméletben, de egyszerűbb, kevésbé összetett felépítésű tárgyakkal már csináltak is. Pl.: egyik burából a másikba át tudtak teleportálni egy gyümölcsöt.
Úgy tudom, ilyen csak elemi részecskékre létezik, és az is inkább másolás (bár közben az eredeti megváltozik).
"Búrából gyümölcs" nincs!
A kért módszer még elméletileg sem létezik! Kizárólag a másolás, de az is csak elméletben, a nagyobb tárgyakra.
Ha létezik a 3D terünk összehajtásának a lehetősége, vagyis A-ból B-be nulla úton juthatunk el, ha megfelelően meggörbítjük a teret, akkor lehetséges.
Ezen a témán én már sokat morfondíroztam és arra a végkövetkeztetésre jutottam, hogy csak olyan teleport-módszernél állíthatom biztonsággal, hogy megmarad a "lét-folytonosságom", ahol úgymond átdughatom a karom a "kapun" és meg is jelenik a túloldalon, ami ott van, megfogdoshatom, érzem is "ideát", mit fogok "odaát", vissza is húzhatom a karom. Itt átsétálva én maradok én, mert a tudati folytonosságom biztosítja, hogy nem egy velem azonos másolatom fog ott megérkezni, én meg itt megszűnök létezni.
Bármilyen más "átvitelben" ott rejlik a lehetőség, hogy környezetem nézőpontjából én maradéktalanul átkerültem, de valójában megszűntem létezni és odaát a tökéletes másolat él tovább helyettem.
Persze ez a lehetőség automatikusan kizárja a "lélek", a testtől függetleníthető tudat létezését. Ha ilyen létezik, odaát egy velem atomra megegyező, mégis "agymosott" idióta érkezik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!