Hogy lehet a 2+2 5? Nekem azt mondták be lehet bizonyitani, több helyről is hallottam, de konkrét bizonyitást nem halotttam még, valaki esetleg meg tudja magyarázni?
Ilyet én is tudok:
2+2=5 <=> 4=5 <=> -0,5=0,5 => 0,25=0,25
Probléma hogy az utolsó művelet (négyzetre emelés) nem ekvivalens, ez csak implikáció.
"2+2=5 <=> 4=5 <=> -0,5=0,5 => 0,25=0,25
Probléma hogy az utolsó művelet (négyzetre emelés) nem ekvivalens, ez csak implikáció."
Te a bizonyítandó állításból indultál ki :D
A négyzetreemelés az belefér az egyenletrendezésbe, a gyökvonás az, ami veszít eredményt. De ha visszafele olvassuk akkor okés :)
Nem bizonyítás, hanem definíció szerint.
Azaz kitalálsz egy új műveletet, amit + jellel jelölsz, és leírod, hogy 2+2=5. Aztán rájössz, hogy infláció van, mert minden összeghez hozzá kell adni a 25%-ot, és az eredetileg 2-nek írt számok sem kettőt érnek a megszokott számítások szerint, hanem csak 8/5-öt. De attól még ezzel az új művelettel 2+2=5.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!