Valóban létezik NEM mérgező glikol?
2014. nov. 9. 11:40
1/5 Silber válasza:
Nagyapámnak sikerült belehalnia a kólásüvegbe öntött glikolt tartalmazó fagyállótól. Úgy vélem, a további vita értelmét vesztette.
2/5 anonim válasza:
Részvétem nagyapád miatt, de szerintem félreértetted a kérdést. A 'NEM' szó a kérdésben nem a 'létezik' hanem a 'mérgező' szót tagadja.
(Ugye nem mindegy, hogy
Valóban NEM létezik mérgező glikol?
Valóban létezik NEM mérgező glikol?
vagy
Valóban létezik mérgező NEM-glikol?)
Például a propilén-glikol nem túl mérgező, azaz sokat kell belőle a szervezetbe juttatni, hogy ártalmas legyen, és fagyálló tulajdonsága is van.
3/5 anonim válasza:
Csatlakozom a második válaszolóhoz, s gooli segítségével ezt találtam, mely Neked érdekes lehet: [link]
4/5 Silber válasza:
Valóban. Én a köznapi értelemben vett monoetilén-glikolt értettem "glikol" alatt, nem általánosságban. Így valóban létezik nem mérgező.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat !!
:)
2014. nov. 10. 14:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!