Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Veszélyes útszakaszon lassan...

Veszélyes útszakaszon lassan vagy gyorsan célszerű áthaladni?

Figyelt kérdés
Igaz-e az alábbi teória: adott egy köztudottan veszélyes, szarvasok által gyakran keresztezett útszakasz. Ez esetben a lehető legnagyobb sebességet kiválasztva a lehető legkisebbre redukálható az útszakaszon töltött idő, ezáltal minimalizálható a vadakkal való találkozás és ezáltal a baleset bekövetkezésének statisztikai valószínűsége.
2014. ápr. 16. 10:58
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha gyorsan mész, azzal valamelyest (nem sokkal) csökkenteni tudod a szarvassal való találkozás valószínűségét. Ugyanakkor annak a feltételes valószínűségét, hogy a már az úton tartózkodó szarvast ki tudod kerülni, lényegesen csökkented.

Összességében jobban jársz, ha nem a találkozások számát minimalizálod, hanem olyan sebességet választasz, amellyel a bekövetkező találkozás esetén is el tudod kerülni az ütközést.

Így a szarvasok is jobban járnak és te is :)

2014. ápr. 16. 11:06
 2/16 anonim ***** válasza:
plusz, ha ki van táblázva a vadveszély és te száguldozás közben elcsapsz egyet, akkor még esetleg meg is b*sznak, mert nem a körülményeknek megfelelően vezettél.
2014. ápr. 16. 12:43
 3/16 anonim ***** válasza:

ja és az kimaradt, hogy a vadveszély táblánál elcsapsz valami állatot, akkor azt kifizettetik veled.

egy szarvas néhány százezer forint.

2014. ápr. 16. 12:51
 4/16 anonim ***** válasza:

"egy szarvas néhány százezer forint."

Meg az autód is összetörik, jó eséllyel vehetsz utána újat.

2014. ápr. 16. 12:53
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
ja, de új autót nem kötelező vennie, a szarvast viszont behajtják :)
2014. ápr. 16. 12:57
 6/16 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy megbüntetik, ha elüti a szarvast. Ahhoz az kéne, hogy a kresz meghatározza, hogy ilyen helyen mennyivel lehet menni.

Az van, hogy ha nincs ilyen tábla, és úgy ütsz el egy szarvast, akkor a vadásztársaságot kötelezik arra, hogy megfizesse a károdat. Ha van tábla, akkor a társaság erre nem kötelezhető.

2014. ápr. 16. 15:20
 7/16 anonim ***** válasza:

"Ahhoz az kéne, hogy a kresz meghatározza, hogy ilyen helyen mennyivel lehet menni."

Rohadtul tevedsz. A KRESZ azt mondja, hogy mindig az ut- es latasi viszonyoknak megfeleloen kell menni, illetve az a foszabaly, hogy a balesetet minden modon el kell kerulni.

Szoval ha egy vadkihajtas tablanal 30-cal elcsapsz egy szarvast, akkor ott bizony meg a 30 is tul sok volt.

2014. ápr. 16. 17:30
 8/16 anonim ***** válasza:
Ilyen alapon mindig és mindenért én vagyok a felelős, ha elém ugrik egy őrült, akkor is, mert nem az "út és látási viszonyoknak megfelelően" közlekedtem. Ez egy teljesen definiálatlan, semmitmondó kategória.
2014. ápr. 16. 18:36
 9/16 fGhw39-84th ***** válasza:

"ha ki van táblázva a vadveszély és te száguldozás közben elcsapsz egyet, akkor még esetleg meg is b*sznak"

Nem csak akkor. Ha kinn van a tábla és elcsapsz egyet, mindenképpen meg leszel baszva. HACSAK, működőképes marad a kocsi, a szarvast beteszed a csomagtartóba, hazaviszed, feldolgozod a húst, kikészítteted a bőrt és a trófeát ha van, ezeket eladod és ha szerencsés vagy, akkor ki tudod fizetni a kárt a kocsidban. :D

2014. ápr. 16. 21:43
 10/16 fGhw39-84th ***** válasza:

"Ilyen alapon mindig és mindenért én vagyok a felelős, ha elém ugrik egy őrült, akkor is, mert nem az "út és látási viszonyoknak megfelelően" közlekedtem."

Ez így is van azokon az útszakaszokon, ahol kinn van az 'vigyázz! Útra ugró őrültek' tábla. :D Remélem nincs jogsid.

2014. ápr. 16. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!