Érdemes megtanulni a Latex és Matlab programcsomagokat? A gyakorlatban mire tudom használni?
Figyelt kérdés
2013. dec. 28. 19:09
1/7 anonim válasza:
Tex mindenféle ábrázolásra jó. Szakdolgozatot is írtak már benne. Egyenletszerkesztéshez kiemelkedő teljesítményt nyújt.
Matlab egy egyszerű, magas szintű programozási nyelven programozható algoritmusok gyártásához, adathalmazok és függvények ábrázolásához, numerikus feladatok megoldásához.
2/7 anonim válasza:
... írtam már benne élkereső algoritmust, képen tárgy azonosítását segítő algoritmust is. Elég sok rétegű, de ilyen algoritmusokhoz még mindig a C a leggyorsabb, csak ott 50x annyit kell írni ahhoz, hogy működjön. Ezért itt fejleszteni könnyebb.
3/7 anonim válasza:
Én Latex-el írtam a szakdogámat és nagyon pöpecül néz ki. Főleg az egyenletrendszerek meg hasonlók.
Az a legjobb benne hogy a szöveg és a formázás teljesen külön van, az történik pontosan amit az ember akar.
4/7 A kérdező kommentje:
Meggyőztetek, köszi! :) Munkánál mennyire tudom őket kamatoztatni vagy kutatásnál?
2013. dec. 29. 18:53
5/7 anonim válasza:
Te semennyire. Aki tudná használni az nem kérdezi itt meg hanem tudja hogyan kell használni a munkájában.
6/7 Tom Benko válasza:
LaTeX minden igényes tudományos mű elkészítésénél alapismeret. Bemegyek a könyvesboltba, belenézek a könyvbe, ha nem LaTeX-hel írták, igényes már biztosan nem lehet. Esetleg még LibreOffice, mert az képes egyenleteket LaTeX szerint szedni.
7/7 A kérdező kommentje:
Kedves Tom Benko! Hogyan tudod eldönteni, hogy LaTeX-ben készült-e?
2014. márc. 9. 15:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!