Kísérletnél mit jelent a gyakorlatban az, hogy párhuzamosan vagy sorosan kapcsolok? Mármint ha ott vannak előttem az eszközök akkor mikor kapcsolok sorosan mikor párhuzamosan?
Figyelt kérdés
Mert kísérletnél a neten csak annyit írnak: kapcsoljuk így úgy... de azt nem, hogy ha itt van az asztalon előttem a cuccos akkor mit kell csinálni vele, hogy soros legyen vagy párhuzamos.2011. jún. 11. 21:19
1/5 anonim válasza:
Soros, ha egymás után jönnek az eszközök, egyetlen kábelen.
Párhuzamos, ha egy kábel elágazik több ágra, és minden ágon van egy-egy eszköz.
De a nevéből is következtethetsz könnyedén :) Sorban, párhuzamosan.
3/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszi, azért valami képet nem tudsz mutatni mondjuk csak egy voltmérő meg ampermérő bekötve és szépen látszik mi hol van? kösz
2011. jún. 11. 21:46
5/5 anonim válasza:
V a voltmérő, A az ampermérő és az X a fogyasztó.
A Voltmérő -mint mindig- párhuzamosan, az ampermérő - mint mindig- sorosan van bekötve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!