Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Hogyan lehetne lehetséges az...

Hogyan lehetne lehetséges az időutazás? Milyen ötleteitek vannak az idő utazás tudományos gyakorlatban lévő elhelyezésére?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 3. 20:42
1 2 3
 1/22 anonim válasza:
45%
Mivel tudom ,hogy ufomániás vagy a nevedből kifolyólag .ezért sehogy.
2011. ápr. 3. 20:47
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Ma elalszol holnap felébredsz.Észre sem vetted már a jövőbe kerültél,a múlt az cikisebb.
2011. ápr. 3. 20:47
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Minden pillanattal a jövőbe utazol.

Ha felnézel az égre, a csillagok fényei több ezer, több millió évesek, tehát a múltat látod.

Ráadásul mivel a fénynek sebessége van, egy picit mindig visszább látod a dolgokat az időben mint ahogy valójában vannak, pl a Nap is 8 percet "késik" ahogy az égen látod, mint ahogy a valóságban van.

Na hogy tetszett?

Lehet elmélkedni.

:D

2011. ápr. 3. 20:51
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Vannak arra mutató jelek a történelemben, hogy gravitációs taszítás megvalósítható, kíváncsi lennék ilyenkor az időre (idődilatáció stb...)
2011. ápr. 3. 20:52
 5/22 anonim ***** válasza:
67%
A jövőbe való utazás lehetséges "könnyen" pl.: fénysebesség megközelítése:D Azonban a múltba való utazás jelen ismeretek alapján ha jól tudom lehetetlen.Ugyanis ha lenne pl. 1 őrült tudós aki vissza menne 2 percel korában az időbe és megölné magát akkor az paradoxon hiszen akkor hogyan tud majd a 2 percel később vissza menni a múltba aki le lett lőve. Nem tudom érthető-e:D Ettől függetlenül szerintem lehetséges a múltba való utazás csak még nem fedezték fel:D elvégre régen azt hitték, hogy a föld lapos stb. ez persze az egyéni véleményem.(Ja és a vissza jövőbe a világ legjobb filmje.:D)
2011. ápr. 3. 20:56
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Előző:

De ha a jövőben felfedezik, az időutazást, akkor most is vannak köztünk jövőből jöttek. :)

2011. ápr. 3. 20:58
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
szerintem is idő kérdése,és rájönnek hogy lehet majd múltba is...és ez nem azt jelenti,hogy a végtelenségig visszatudnának menni,ne gyertek ezzel,hogy ha majd kitalálják,akkor már úgyis visszajöttek volna.abszolút nem biztos.úgy is lehet a múltba utazni,hogy mikor megépítik ezt a dolgot,csak addig tudnak visszamenni az időben.úgy képzelem,hogy mondjuk egy olyan térhajlító gép lenne,ami teljesen meggörbíti a teret,vissza önmagába.hülyén hangzik,de most ez csak feltevés.és mivel még ezt nem tudjuk,csak akkor fogjuk,ezért csak addig a pontig tudnának visszautazni majd...persze hülyeség amit írok mai szemszögből,de a kérdés is elvont:D
2011. ápr. 3. 21:05
 8/22 anonim ***** válasza:
32%

időutazás előre elutazol pl. ... szingapurba.

időutazás visszafelé elutazol pl. ... szomáliába.

2011. ápr. 3. 21:10
 9/22 anonim ***** válasza:
20:56-os vagyok ezért mondtam azt, hogy még nem fedezték fel a múltba való utazást pedig az lehetséges:P persze akkor feltehető a kérdés, hogy akkor tulajdonképpen megvan írva a jövőnk:D na most ezen el kell gondolkodnom mert össze zavarodtam:D
2011. ápr. 3. 21:11
 10/22 anonim ***** válasza:

Ha létezik az egyenlőre csak egy-két elméleten tátongó lyuk betöltésére kitalált, Tachyon részecske, ami (elméletben) a fénynél gyorsabban mozog, azzal megvalósítható az időutazás.

Leszkenneljük az embert, majd minden atom pontos helyét tachyon részecskékkel visszaküldjük rádiójelként a múltba (vagy a jövőbe) ahol egy ugyanilyen gép összerakja az embert a jel alapján. Voilá, időutazás. És máris megvan a válasz, hogy miért nem látunk időutazókat: csak oda lehet vissza (vagy előre) utazni, ahol már létezik a gép.

A hiba csupán egy: ez a részecske csupán a vadabb elméletekben létezik, és egyelőre a léte a legcsekélyebb nyomokban sem bizonyított. Még mutatóban sem sikerült semmiféle kölcsönhatást kimutatni.

Tehát: vagy nem létezik, vagy semmiféle kölcsönhatásban nincs a "normál" anyaggal (vagyis máris nem vagyunk előrébb, hiszen ha nem hat a valós anyaggal, akkor nem tudjuk használni sem, egyelőre).

2011. ápr. 3. 21:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!