Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Fénysebességnél gyorsabban...

Fénysebességnél gyorsabban való utazás: így lehetséges?

Figyelt kérdés

A fekete lyukak vonzzák a negatív tömegű részecskéket. Ezáltal egyre veszítenek a tömegükből, majd felrobbannak.

A fénysebességnél gyorsabban való utazás akadálya, hogy fénysebességnél a dolgok tömege végtelen lenne. Ha mondjuk átkonvertálom a testemet negatív tömegű részecskékké, olyan mértékben, hogy a tömegem éppen 0 legyen, lehetne fénysebességnél gyorsabban utazni. Szóval a kérdés: át lehet-e így konvertálni egy testet? Ez még a nyáron jutott eszembe.

2010. nov. 28. 11:06
 1/8 anonim válasza:
100%
Hát... össze se tudom számolni, hogy hány baromságot mondtál 5 mondatban.
2010. nov. 28. 14:28
 2/8 anonim válasza:
100%

Első hozzászóló vagyok:

milyen negatív tömegű részecskék???

mik veszítenek a tömegükből, mielőtt felrobbannak???

A fénysebességnél gyorsabban való utazásnak sok akadálya van

Hogy konvertálod át a testedet mibe ??

Hogy lesz a tömeged 0 ?

Milyen konvertálás?

Mennyit szívtál?

2010. nov. 28. 14:31
 3/8 anonim válasza:
100%
a fénynek nincs tömege, mégsem tud kiszabadulni a fekete lyukból, és mégsem tud gyorsabban haladni.
2010. nov. 28. 16:32
 4/8 anonim válasza:
100%
Kivesszük a highs bozont a részecskékből és letudva:D
2010. nov. 28. 21:11
 5/8 A kérdező kommentje:
discoveryn láttam. ez valahogy úgy van, hogy a fekete lyukakba negatív tömegű részecskék esnek, amitől annak csökken a tömege és a végén valamiért felrobban. (először azt hitték hogy párolognak a feketelyukak, asszem) így történt az ősrobbanás. nem tudom mi volt a címe, de biztos mutatják majd még, nézzétek meg.
2010. nov. 28. 21:53
 6/8 anonim válasza:
100%
A tudomány jelenlegi állása szerint úgy lenne lehetséges, hogy nem te mennél fénysebességgel, hanem a körülötted levő teret mozgatnád fénysebességgel... Vagy valami ilyesmi elmélet létezik. :)
2010. nov. 29. 19:21
 7/8 anonim válasza:
100%
Elöször avval foglalkozz hogy Einstein ötletei helyességét megvizsgálod.
2010. dec. 1. 03:48
 8/8 anonim válasza:

A Discovery-n egyes feltevéseket is képesek olyan meggyőzően bemutatni, mintha az már bizonyított tény lenne. Másrészt: ha a tested részecskéit konvertálnád ilyen "negatív tömegű" (valójában csak tehetetlenségi pályán gyorsuló) részecskékké, hát rendben. De azt mégis, miből gondolod, hogy a (korábban létezett) tested részecskéi (az előadott elmélet szerint) valahogy nem fognak mégsem felrobbanni..?

:)

2019. nov. 30. 00:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!