Mi lenne ha egy autó a fénysebességnél gyorsabban menne és bekapcsolná a fényszórót?
Azért értelmetlen, mert ha elveted a fizikai törvényeket, és feltételezed, hogy az autó gyorsabban megy a fénynél akkor nem törvényszerű, hogy mi történik, mivel a fizikai törvényeket már elvetetted.
Akkor a kérdésre bármilyen válasz igaz.
12:51-es, ha gyorsabb vagy, mint a fény, akkor pont, hogy a visszapillantóból egészen biztos, hogy nem látsz semmit, mivel a fény képtelen "utolérni".
Ikszdézés helyett javaslom a fizikakönyvek olvasgatását.
Egyetemes -legalábbis most- hogy semmi sem tud gyorsabban menni a fénysebességnél, de ha erre mégis képes lenne a kocsid akkor vszínüleg a fény lemaradna vagy megrekedne a fényszóróban.
viszont hogy még érthetőbb legyen ha a kocsid 10m/s-val menne akkor a kocsi fényszórójából kiáradó fény nem 10m/s + 299 792 458 m/s-val menne hanem csak szimplán 299 792 458 m/s-val vagyis a fénysebességgel.
Albert Einstein erre jött rá (ha jól tudom)
(bocs ha nem a legjobb a helyesírásom:D)
Gyakorlatilag nem lehetséges (legalábbis a tudomány mai állása szerint).
Elméletileg megelőznéd a saját fényed és utaznál az időben.
Már végeztek kísérleteket amiben valami a fényél gyorsabban ment, és azt tapasztalták, hogy a kilövése előtt ért oda.
Ezt találtam, de nem ebben van a lényeg, hanem egy másik oldalon, csak azt nem leltem meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!