Hogyan lehetne lehetséges az időutazás? Milyen ötleteitek vannak az idő utazás tudományos gyakorlatban lévő elhelyezésére?
Nos ha egy ötlet érdekel, akkor íme egy: (nem saját, Dávid Gyula-tól származik az ötlet, nem tudom ő honnan vette.)
1.Vegyünk 2 db fekete-lyukat.*
2.Tételezzük fel**, hogy ezek kapcsolatban állnak egymással, vagyis ha egyikbe beleugrasz, kijössz a másikon, és fordítva.
3.Most fogd meg az egyiket, és fénysebességhez közeli*** mondjuk 99.99999999999% utaztasd egy ideig, míg a másik továbbra is keringjen a nap körül, vagy ahol tetszik. 4.Ezután hozd vissza a másik utazó lyukat, és helyezd el azt is a naprendszerben(vagy ahol tetszik.)
5.Ezután várj 100 évet****.
6.Ha eddig mindent helyesen csináltál, akkor van egy fekete-lyukad, ami 100 éves, és van egy ami 99, mivel fénysebességhez közel az idő lassabban telik.
7. És végül ugorj bele az egyikbe. most már van egy géped, ami kerek 100 évvel visszafelé tud utaztatni, előre felé pedig végtelen ideig.
*Honnan? hát be kell fogni valami nagy tömeggel, vagy impulzust adni neki, és idehozni :D
** A Kerr féle modell szerint egy forgó fekete-lyuk alkalmas lehet a feladatra, problémát jelent ugyanakkor, hogy nem tudni mivel is áll összekötésben egy ilyen Kerr lyuk, és mi történik ha az ideális egyensúlyi helyzetet megzavarod azzal hogy beleugrasz. Természetesen az árapályerőről, és a végtelen sugárzásról, időtorzulásról már nem is ejtenék szót.
*** Hát ez energia szempontjából problémás, mivel egy F-LY.-t nem tudsz csak úgy simán mozgatni, elvileg ha ugyanarról az irányról hatalmas rakétákkal lődözöd odébb megy mert az impulzust átveszi. De persze minél több anyagot lősz bele hogy gyorsabban menjen, annál több lesz a tömege, és nagyságrendekkel több kell már hogy tovább gyorsítsd. Esetleg még szóba jöhet hogy valami hatalmas gravitációval rendelkező tömeggel vonszoltatod.
****Hát ez gondolom érthető miért nehézkes, túl kell élni :d
Röviden ennyi. Kicsit macerás, és feltételezni is keltett valamit. SZVL. NEM MŰKÖDIK
Értem köszönöm a válaszodat, most eljutottam odáig, hogy van egy tervrajzom, hogy létrehozzam saját házi időgépemet, ami nem nehéz dolog... úgy néz ki , hogy lehet hogy az időutazás könnyű, és nem kell hozzá sok dolog... létre is fogom hozni a saját időgépemet, csak sajnos mostanában nem lesz rá időm, majd nyáron elkészítem addig tervezgetem a dolgot... :DD már alig váromm..
Mindenkinek ment a zöld, ha van még ötletek írjátok le szívesen elolvasom mind...
Már egy korábbi hozzászólásomban leírtam a dolgot.
A lényege, hogy itt kijelentettem, hogy pár héttel azelőtt letétbe helyeztem egy összeget egy bizonyos közjegyzőnél egyetlen órára. És bárki aki jelentkezik érte, viheti! Ha létezne az időutazás, bizonyára jelentkezett volna érte ő, vagy valamelyik leszármazottja. Nem jött érte senki, így az a legvalószínűbb, hogy nem létezik az időutazás.
maci
Nem tudod mekkora volt az összeg ;) De nem is lényeges, hiszen egy többmilliárdos lottó összegért is érdemes lenne visszajönni (mondjuk lehet, hogy azt egy időutazó nyerte meg ? ;)). Szerintem a bankrablásra nem volna ideális a múltba történő utazás, mert miért is érdemesebb régebben rabolni ugyebár. Viszont bármelyik fogadásos nyereményre szert lehetne tenni.
maci
ez így van ha valaki az időt uralja , az uralja a pénzt is
(diator)
Ha nekem nem is számítana, az őseimnek minden bizonnyal nagy segítség volna a saját idejükben...
maci
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!